Lehti: Saksassa terrori-iskuja suunnitelleella äärioikeistoryhmällä yhteyksiä Soldiers of Odiniin

Silakkaliike ensimmäisessä mielenilmauksessaan Helsingissä, paikalla myös Soldiers of Odin – MTV seuraa paikan päällä 7:23
Soldiers of Odinin jäsenet päivystivät myös rasismia ja populismia vastustavan Silakkaliikkeen mielenilmauksessa helmikuun alussa.

Saksassa terrori-iskuja suunnitelleella ryhmällä on yhteyksiä Suomessa perustettuun Soldiers of Odiniin. Asiasta kertoo saksalaislehti Die Welt.

Äärioikeistolaisen ryhmän jäsenet suunnittelivat Uuden-Seelannin moskeijaiskun tyylistä hyökkäystä Saksassa, kertoi saksalaismedia sunnuntaina.

Lehtien Bild ja Der Spiegel mukaan 12 äärioikeistolaiseen ryhmään liittyvää henkilöä pidätettiin perjantaina. Ryhmän epäillään suunnitelleen aseellista hyökkäystä moskeijoihin.

Welt-lehden mukaan perjantaina tehtyjen pidätysten yhteydessä löydettiin muun muassa aseita ja räjähteiden valmistamiseen viittaavaa materiaalia.

Lehden mukaan pidätetyt ovat 20–50-vuotiaita miehiä. Heistä neljän epäillään muodostaneen nimellä ”Der harte Kern” (Kova ydin) toimineen ydinryhmän. Muiden pidätettyjen uskotaan olevan ryhmän tukijoita.

Welt kertoo, että viranomaiset ovat löytäneet ryhmästä yhteyksiä Suomessa perustettuun äärioikeistolaiseen järjestöön Soldiers of Odiniin. Ryhmä perustettiin Suomessa vuonna 2015, mutta se on sittemmin toiminut myös esimerkiksi Saksassa.

Lue myös:

    Uusimmat