Lehti: Mixu Paatelainen ykkösehdokas eksoottisen maajoukkueen päävalmentajaksi

Mixu Paatelainen on vahvasti ehdolla Hongkongin jalkapallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi, kertoo South China Morning Post.

Lehden tietojen mukaan Paatelainen on Hongkongin ykkösehdokas.

– Hongkong pystyy tarjoamaan hänelle vain lyhyttä sopimusta ensi vuodelle, jolloin nykyisen hallituksen projekti loppuu. Olemme kuitenkin luottavaisia, että hallitus jatkaa hyvin todennäköisesti taloudellista tukemista eikä Paatelaisen tarvitse huolehtia tulevaisuudestaan, lehti siteeraa lähdettään.

Lähde suitsuttaa Paatelaista, 52.

– Hänellä on valtava kokemus niin seura- kuin maajoukkuetasolla ja olemme luottavaisia, että hän voi johdattaa Hongkongin uudelle tasolle.

Hongkong on tällä hetkellä Fifa-rankingissa 140. sijalla. Se ei ole koskaan selviytynyt MM-kisojen lopputurnaukseen, kun taas Aasian mestaruuskisoihin se on yltänyt kolmesti – viimeksi tosin 1968.

Viimeksi Latvian puikoissa

Mixu Paatelainen on viimeksi toiminut Latvian maajoukkueen päävalmentajana. Hänet nimettiin pestiin toukokuussa 2018, mutta tulosten jäätyä vaisuiksi pesti päättyi jo saman vuoden lopussa.

Sitä ennen vuoden 2018 alussa Paatelaisen pesti thaimaalaisen Ubon Unitedin puikoissa jäi vain kolmen kuukauden mittaiseksi.

Paatelainen on aiemmin valmentanut myös Suomen A-maajoukkuetta vuosina 2011–2015.

Lue myös:

    Uusimmat