Lehti: McLaren on myyty – saksalainen autojätti löysi tien F1-sarjaan

Brittilehti Autocar kertoo omaan lähteeseensä pohjautuen, että Audi olisi ostanut McLaren Group -konsernin. Kaupat tasoittavat Audin tietä Formula ykkösiin.

Audi on osa Volkswagen-konsernia, jonka on jo pidempään huhuttu olleen kiinnostunut F1-sarjaan liittymisestä kaudella 2026 paitsi Audin myös Porschen kautta.

Niin Volkswagenin, Audin kuin Porschen toimitusjohtajien kerrotaan olevan kiinnostuneita F1-projektista, mutta se, miten projekti käytännössä toteutettaisiin, on ollut kaikille arvoitus; haluavatko he ostaa kokonaisen tallin vai ovatko he mukana vain moottorivalmistajana?

– Toimitusjohtajat ovat F1-projektin kannalla. Heidän täytyy kehittää vain yksi moottori, mutta he saavat kaksinkertaisen näkyvyyden, saksalainen Auto Motor und Sport kertoi viime viikolla.

– Yritysjohtajien kannalta ihanteellinen ratkaisu näyttää seuraavalta: Audi ostaa McLarenin, joko koko yhtiön tai pelkästään F1-tallin, ja Porsche alkaa tehdä yhteistyötä Red Bullin kanssa samaan tapaan kuin Honda.

Autocarin käsiinsä saamien tietojen mukaan nämä suunnitelmat olisivat nyt siis ainakin Audin ja McLarenin kohdalla nyt konkretisoituneet.

Auto Motor und Sportin mukaan Audi ja Porsche ovat käyneet neuvotteluja kaikkiaan neljän tallin kanssa; McLarenin ja Red Bullin lisäksi Williamsin ja Alfa Romeon. Määräajaksi mahdollisille päätöksille kerrottiin 15. joulukuuta, jolloin FIA nuijii läpi kaudella 2026 käyttöön otettavat moottorisäännöt.

Autocar korostaa uutisoimansa kaupan olevan McLaren Groupille tuntuva taloudellinen helpotus, sillä yhtiöön on jouduttu pumppaamaan viime vuosina satoja miljoonia euroja lisärahaa.

Lue myös:

    Uusimmat