McLaren antoi pakit – muut F1-tallit haluavat keskusteluihin Audin kanssa

F1-talli Williamsin toimitusjohtaja Jost Capito haluaa päästä keskusteluihin Audin kanssa yhteistyön aloittamisesta. Myös Aston Martin on omistajansa mukaan ollut jo puheissa valmistajan kanssa.

Audi on liittymässä toisen Volkswagen-konserniin kuuluvan valmistajan Porschen kanssa F1-sarjaan kaudesta 2026 alkaen. Saksalaismerkit ovat tehneet jo periaatepäätöksen mukaan lähtemisestä, kun sarjan moottorisäännöt muuttuvat.

McLaren-tallin huhuttiin pitkän olevan Audin kiinnostuksen kohteena, mutta perinteikkään tallin toimitusjohtaja Zak Brown sanoi lopulta viime viikolla, ettei McLaren ole kaupan.

Volkswagenin entinen rallipomo, nykyisin Williamsin toimitusjohtajana toimiva Jost Capito kertoo nyt Audin olevan kiinnostava yhteistyökumppani.

– Se kiinnostavaa jokaiselle tallille päästä yhteistyöhön autonvalmistajan kanssa, Capito kommentoi saksalaiselle Auto Bildille.

– Jos se (F1-sarjaan liittyminen) on oikeasti päätetty, niin silloin mekin käymme keskusteluita, Capito vahvisti.

Capiton yhteys Volkswagen-konserniin on vahva, sillä hän toimi vuosina 2012–2016 sen moottoriurheilujohtajana kolmen ensimmäisen rallimestaruuden aikoihin. Sen jälkeen hän lähti ensin McLarenin toimitusjohtajaksi ennen Williamsille siirtymistään.

– Mitään vahvistusta ei silti vielä ole eikä moottorisääntöjä ole vielä täysin päätetty. Sen verran kuin minä tiedän, VW Groupin päätös riippuu moottorisäännöistä, Capito jatkoi.

– Luulen, että se tapahtuu muutaman seuraavan viikon aikana, ja katsotaan sitten sen jälkeen.

Mercedeksen moottorilla nykyisin ajava Williams on jämähtänyt tällä kaudella koko sarjan hännille. Samalla koneella ajava Aston Martin on ollut yhtä lailla ongelmissa. Sen omistaja Lawrence Stroll kertoi jo brittilehti Independentille käyneensä keskusteluita Audin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat