Lehti: Järisyttävä uudistus tuomassa jäähyt jalkapalloon

Jalkapallon sääntöihin on tulossa jättimäinen uudistus. The Telegraphin mukaan tuomarien nykyisin käyttämien keltaisen ja punaisen kortin rinnalle on tulossa kokeiluun uusi sininen kortti.

Keltainen ja punainen kortti otettiin virallisesti käyttöön jalkapallo-otteluissa MM-turnauksessa vuonna 1970. 54 vuotta myöhemmin perinteisten korttien rinnalle on nousemassa uusi sininen kortti. Telegraphin uutista lainaavan Sportbiblen mukaan jalkapallon säännöistä päättävä kansainvälinen elin International Football Association Board (IFAB) ilmoittaa järisyttävästä kokeilusta perjantaina.

Sinisen kortin vaikutus asettuu keltaisen ja punaisen kortin väliin. Sinisen kortin saanut pelaaja poistetaan ottelusta kymmenen minuutin ajaksi. Tuomari voisi jatkossa nostaa sinisen kortin pelaajalle, joka tahallisella rikkeellä katkaisee vastustajan lupaavan hyökkäyksen tai pelaajalle, joka arvostelee tuomareita. Kaksi sinistä korttia tai sinisen ja keltaisen kortin ottelussa saavalle pelaajalle näytettäisiin punaista korttia.

Sininen kortti on määrä ottaa kokeiluun jo kesällä. Englannin jalkapalloliitto FA harkitsee uudistusta kokeiltavaksi ensi kauden FA Cupin ja naisten FA Cupin otteluissa.

Uudistus ei nauti jalkapallopäättäjien vankkumatonta tukea. Euroopan jalkapalloliiton puheenjohtaja Alejksandr Ceferin sanoo vastustavansa uudistusta. Ceferinin mukaan uudistusta ei tulla näkemään kesän EM-turnauksessa.

– En usko, että meidän tarvitsee muuttaa sääntöjä. Meidän ei tarvitse jäädä historiaan tärkeinä ihmisinä, jotka muuttivat jalkapallon, Ceferin sanoi Telegraphille.

Lue myös:

    Uusimmat