Mainos

Lehti: Isisin seksiorjaksi joutunut amerikkalainen olisi päässyt karkuun – uhrasi itsensä

Syyriassa kuollut, Isis-järjestön seksiorjaksi kaappaama amerikkalainen avustustyöntekijä uhrasi oman vapautensa nuorten jesidityttöjen pelastamiseksi. Asiasta uutisoi Independent-lehti.

Viranomaislähteiden mukaan Kayla Jean Mueller oli itsensä islamilaisen valtion kalifiksi julistaneen Abu Bakr al-Baghdadin henkilökohtaista omaisuutta. Uutisoimme eilen, että lähteiden mukaan Isis-johtaja raiskasi Muelleria säännöllisesti. Valkoinen talo ei ole kommentoinut väitettä.

Tiedot perustuvat ainakin kahden seksiorjaksi joutuneen tytön haastatteluun ja Isis-johtaja Abu Sayyafin vaimon kuulusteluun. Tyttöjä ja Muelleria pidettiin vankina Sayyafin kotona.

Toinen karanneista tytöistä kertoi Independentille, että Mueller kieltäytyi karkaamasta heidän kanssaan. 14-vuotiaan jesiditytön mukaan Mueller oli sanonut, että hänen länsimaalainen ulkonäkönsä olisi vaarantanut tyttöjen pakomatkan.

– Näin häntä (al-Baghdad) usein. Joka kerta kun hän saapui paikalle, hän vei Kaylan mukanaan, tyttö kertoi.

Tytön mukaan Mueller palasi takaisin itkevänä ja järkyttyneenä.

Isis ilmoitti helmikuussa, että Mueller kuoli Jordanian hävittäjän Syyrian Raqqaan tekemässä ilmaiskussa. Hänet oli siepattu Aleppossa elokuussa 2013, kun hän poistui sairaalasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.