Lehti: FIA tutkii Alonson rengaspaineet

Espanjalaisen AS-lehden mukaan Kansainvälinen autoliitto FIA aikoo tutkia, yrittikö McLaren-talli sabotoida Fernando Alonson mahdollisuuksia paalupaikkaan Kiinan GP:n aika-ajossa.

Lehden mukaan Alonson auton rengaspaineet oli säädetty väärin aika-ajon ratkaisevassa kolmannessa osiossa, jossa espanjalainen hävisi yli 0,6 sekuntia tallitoverilleen Lewis Hamiltonille. Aika-ajon jälkeen Alonso ihmetteli vauhtinsa putoamista ja syytti tallia Hamiltonin suosimisesta.

FIA:n väitetään keränneen McLarenilta tiedot kaikista Alonson aika-ajossa käyttämistä rengassarjoista. AS:n tietojen mukaan Alonson viimeisellä osiolla käyttämien renkaiden ilmanpaine oli 1,5 baria normaalin 0,2 barin sijaan.

- Toivottavasti se mitä tapahtui täällä - jos jotakin tapahtui - oli vain puhdasta sattumaa, ja Brasiliassa pystymme taistelemaan paalupaikasta. Jos en pääse paalulle tai eturiviin, peli on käytännössä menetetty, Alonso totesi kisan jälkeen.

AS uutisoi Alonson kärsineen samanlaisista ongelmista myös edellisen osakilpailun Japanin GP:n aika-ajossa, joskin silloin ainoastaan takarenkaiden osalta.

FIA on ilmoittanut aikovansa pitää huolta siitä, että McLaren-kuskit saavat tallilta tasavertaista kohtelua loppukauden kilpailuissa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat