Mainos

Vaaliehdokkaan värssyilylle loppu – "äänestäjät nukkuvat, jos politiikka on tylsää"

Helsingin Sanomat on lopettanut kokoomuksen eurovaaliehdokas Lisa Sounio-Ahtisaaren ilmoitusten julkaisemisen henkilökohtaista-palstalla.

Asiasta kertoo Sounio-Ahtisaaren tukiyhdistys. Brändiasiantuntija ja yrittäjä on kirjoittanut omintakeisia runoja palstalle osana vaalikampanjaansa. Runoissa on käsitelty Suomen taloutta, työllisyyttä ja isänmaallista identiteettiä.

Näin Sounio-Ahtisaari kommentoi tapahtunutta eurovaalikampanjansa Twitter-sivulla.

– Loppu tuli. Mutta runosuoni ei ehdy, Sounio-Ahtisaari sanaili Twitterissä myöhemmin.

Lisa Sounio-Ahtisaari

Vuonna 1970 syntynyt Sounio-Ahtisaari on brändiasiantuntija ja yrittäjä. Hän on ehdolla eurovaaleissa. 

Hän tuli tunnetuksi suurelle kansalle Leijonan kita -televisio-ohjelmasta. Sounio-Ahtisaari on ollut naimisissa vuodesta 2008 Marko Ahtisaaren kanssa. 

Turun Sanomat lopetti Sounio-Ahtisaaren runoilut jo viikko sitten. Lehdet ovat perustelleet ehdokkaalle ratkaisuaan sillä, että runot ovat liian poliittisia.

Sounio-Ahtisaari perusteli poikkeuksellista kampanjaansa sillä, että äänestäjät nukkuvat, jos politiikasta tehdään tylsää.

– Lähdin ehdolle vaaleihin koska olen huolissani Suomen talouden ja työpaikkojen tilanteesta. Kaikki on saatava äänestämään. Nukkuvien puolueessa et voi vaikuttaa, ehdokas sanoo.

Sounio-Ahtisaari sanoo halunneensa runoilullaan nostaa kepeällä tavalla esiin vakavia ongelmia, kuten työelämän epävarmuuden, syrjäytymisen ja kotimaisen työn arvostuksen laskun. 

Vappuvärssyssä kehotettiin suosimaan kotimaista ruokaa: "Vaik olen pressan miniä/En ole päästäni pimiä/Juhlithan kevättä kunnolla/mut puhtaalla/omallatunnolla/Syö juo suomalaista/kohtuudella nautintoja/maista!"

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.