FBI epäilee Teslan antaneen väärää tietoa sijoittajilleen – useita ex-työntekijöitä haastateltu

Ensimmäiset Tesla Model 3 -sähköautot luovutettiin asiakkaille 14:45

Teslan ongelmat Model 3:n tuotannossa ovat kiinnittäneet myös FBI:n huomion. 

Video: Ensimmäiset Tesla Model 3 -sähköautot luovutettiin asiakkaille

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi (FBI) on käynnistänyt tutkinnan sähköautovalmistaja Teslan antamista lupauksista, jotka koskevat Model 3:n tuotantomääriä. Valmistajan epäillään johtaneen sijoittajia harhaan.

Lähteiden mukaan FBI on ottanut yhteyttä useisiin Teslan entisiin työntekijöihin ja haastatellut näitä yhtiön toimintaan liittyen.

Kesällä 2017 toimitusjohtaja Elon Musk lupaili yhtiön yltävän 20 000 auton kuukausitahtiin vuoden loppuun mennessä. Koko vuonna Tesla sai kuitenkin kasaan vain 2 700 autoa. Se ylsi alkuperäiseen tavoitteeseensa tämän vuoden heinäkuussa, mutta on sittemmin jäänyt uudestaan jälkeen.

Teslan edustaja kertoi yhtiön vastaanottaneen luonteeltaan vapaaehtoisen pyynnön toimittaa tiettyjä dokumentteja. Yhtiö on suostunut pyyntöön ja tekee yhteistyötä viranomaisten kanssa.

– Teslan filosofiana on aina ollut pitää tavoitteet todenmukaisina. Ei liian matalia, jotka ehdottomasti ylittäisimme, mutta ei myöskään epärealistisia, joihin emme koskaan pääsisi, yhtiön edustaja sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat