Mainos

Legendaarinen putkimies Mario tekee paluun! Super Mario Run julkaistaan huomenna – odotetaan hittiä

Mobiilipeli Super Mario Runista on tehtailtu jopa Pokémon Go’n vertaista hittiä.

Amerikanitalialainen putkimies, Mario, tekee paluun mobiilipeli Super Mario Run -mobiilipelissä, joka julkaistaan 15. joulukuuta.

Super Mario Run on loppumaton juoksupeli, jota pystyy pelaamaan yhdellä kädellä. Mario juoksee automaattisesti vasemmalta oikealla, joten pelaajan tehtäväksi jää esteiden yli hyppääminen ja kolikoiden kerääminen. Kevyt napautus saa aikaan pienen hypyn ja pidempään näyttöä painamalla Mario tekee suuren loikan ilmassa.

Pelissä on kolme eri osuutta: World Tour, Kingdom Builder sekä monipeliosuus Toad Rally. Monipelissä kilpaillaan siitä, kuka suorittaa tason nopeiten ja eritoten tyylikkäimmin. Tason lopussa pelaajat pisteytetään.


Mobiilipelin takana on alkuperäisen vuonna 1985 NES-konsolille Super Mario Bros. -pelinkin kehittäjä Shigeru Miyamoto

Aivan ensimmäisen kerran Mario tosin nähtiin jo Donkey Kong -pelissä, jossa Marion tehtävä oli pelastaa Pauline-tyttö hänet vanginneelta Donkey Kongilta. Putkimies Mario on seikkaillut aikanaan yli 200 eri pelissä.

Hitin ainekset

Viime heinäkuussa julkaistu Pokémon Go valloitti maailman yhdessä yössä. Super Mario Runista odotetaan samankaltaista hittiä. Tosin talouslehti Forbesin arvion mukaan Super Mario Runin tuotto saattaisi jäädä ensimmäisen kuukautensa aikana vain noin puoleen Pokémon Go’sta. Sekin on tosin jo paljon!

Super Mario Run on, toisin kuin Pokémon Go, maksullinen. Pelin lataaminen laitteelle on ilmaista, mutta valtaosa pelin sisällöstä on maksun takana. Hintaa pelillä on Macworld-sivuston mukaan 9,99 euroa. Peliä ei ole saatavilla suomen kielellä.

Aluksi vain iPhonelle ja iPadille

Super Mario Run julkaistaan aluksi vain iPhonelle ja iPadille. Android-käyttäjät joutuvat vielä odottamaan: Kotaku-sivuston mukaan Nintendo aikoo julkaista Andoird-version vuonna 2017. Tarkemmasta ajankohdasta ei ole vielä tietoa.

Peli tukee näitä laitteita:

 • iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus
 • iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro 9.7in, iPad Pro 12.9in
 • iPad mini 3, iPad mini 4
 • iPod touch (6G)

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.