Legendaarinen NHL-hyökkääjä lyö hokkarit naulaan – kokoon yli 1500 peliä ja 1300 pistettä!

Jääkiekkoliiga NHL:ssä keväästä 1996 aina vuoteen 2017 asti pelannut Jarome Iginla on päättänyt lyödä hokkarit naulaan. 41-vuotias Iginla toi lopettamispäätöksensä julki pitkäaikaisen seuransa Calgary Flamesin kautta.

Uransa aikana Iginla pelasi 1554 NHL:n runkosarjaottelua, joissa hän nakutti tasan tarkalleen 1300 (625+675) pistettä.

Henkilökohtaisella tasolla Iginla voitti kahteen eri otteeseen NHL:n maalipörssin ja kertaalleen koko sarjan pistepörssin.

Kanadan maajoukkueen kanssa Iginla voitti kahdesti olympiakultaa ja kertaalleen World Cupin. Tämän lisäksi hän pokkasi myös miesten ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoista kultaa.

– Kaikki unelmani, mitä olisin edes pystynyt kuvittelemaan, tulivat toteen. Toki yhdellä poikkeuksella, Iginla sanoi lopettamistiedotteen yhteydessä.

Tällä Iginla viittasi käytännössä ainoaan palkintoon, joka jäi häneltä saavuttamatta: Stanley Cup.

– Kortit eivät vain osuneet minun kohdallani, Iginla mietti.

Flamesin kanssa Iginla oli lähellä Stanley Cupin voittoa alkukesästä 2004, kun liekkipaidat etenivät NHL:n finaaleihin. Tuolloin Tampa Bay Lightning oli kuitenkin parempi.

NHL:ssä Iginla edusti Flamesia kuudentoista ja puolen kauden ajan. Uran loppupuolella hän vieraili Pittsburgh Penguinsissa, Boston Bruinsissa, Colorado Avalanchessa ja Los Angeles Kingsissä.

Iginlan virallinen lopettamistilaisuus järjestetään 30. heinäkuuta Calgaryssä, Scotiabank Saddledome -areenalla, jossa hän takoi hurjaa jälkeä Flames-vuosien aikana.

Lue myös:

    Uusimmat