Mainos

Leevi and the Leavings -basisti Gösta Sundqvistista: "Hän oli sanavalmis ja tutkat päällä koko ajan"

17:14

Sundqvistin yhtyetoveri Risto Paananen ja laulajasta elämäkerran kirjoittanut Timo Kalevi Forss vierailivat Huomenta Suomen Retrovartissa.

Leevi & The Leavingsin nokkamies Gösta Sundqvistin kuolemasta on kulunut ensi kesänä 15 vuotta.

Vain 46-vuotiaana kuolleesta Sundqvistista Gösta Sundqvist – Leevi and the Leavingsin dynamo (Into, 2017) -elämäkerran kirjoittanut Timo Kalevi Forss ja Leevi and the Leavingsin basisti Risto Paananen vierailivat tänään perjantaina Huomenta Suomessa.

– Gösta oli hyvin merkittävä mies, sekä ystävänä että taiteilijana, tuotteliaana sanaseppona ja muusikkona, Paananen kehuu edesmennyttä ystäväänsä.

– Kuvailisin Göstaa tosi moniulotteiseksi renessanssimieheksi. Itsekin yllätyin siitä, miten laaja yleissivistys hänellä on ollut, vaikka hän jätti koulut kesken. Ja vaikka hän ei ollut supertaitava muusikko, hän kuunteli todella paljon musiikkia. Tämä laaja-alaisuus yllättää aina. Hänellä oli kyky omaksua asioita mutta myös tuoda niitä kiteytettynä ulos. Hieno piirre, joka on tehnyt hänestä suomirockin suurmiehen, Forss kuvailee.

Risto Paananen sanoo, että Sundqvist ei ollut syrjäänvetäytyvä.

– Ei hän minun nähdäkseni ollut mitenkään epäsosiaalinen, vaan hän tutustui hyvin ihmisiin. Gösta oli sanavalmis ja kuunteli tarkkaan aina. Hän ei ollut poissaoleva keskustelutilanteissa. Hän oli tutkat päällä koko ajan.

Katso Risto Paanasen ja Timo Kalevi Forssin haastattelu Huomenta Suomen Retrovartissa artikkelin yläosassa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.