LeBron James näytti jälleen mahtinsa – kahdeksas vuosi putkeen NBA-finaaleissa!

LeBron James antoi jälleen kerran kunnon todisteen kyvyistään, kun sitä tarvittiin. James pelaa jo kahdeksannen perättäisen kerran koripallon NBA:n finaaleissa.

Ylälaidan videolla kooste Houstonin ja Golden Staten viidennestä kohtaamisesta.

Jamesin edustama Cleveland Cavaliers voitti itäisen konferenssin finaalien seitsemännessä ottelussa Boston Celticsin 87-79. Cleveland pelasi ottelussa ilman Kevin Lovea, joka sai edellisessä kohtaamisessa aivotärähdyksen.

Kentän kunkku oli tietenkin James, joka säkitti 35 pistettä ja kahmi 15 levypalloa omilleen. Hän on johdattanut joukkueensa kahdeksana perättäisenä vuonna NBA:n finaaleihin: ensin neljästi Miami Heatin ja nyt neljännen kerran peräkkäin Clevelandin. Mestaruutta hän on juhlinut kolme kertaa.

James pelasi ratkaisupelissä koko pelin ajan, 48 minuuttia, eikä viettänyt sekuntiakaan vaihtopenkillä.

– Yritin puristaa appelsiinia niin pitkään, ettei mehua enää tule, James sanoi.

– Meidät on laskettu peleistä ulos jo kauan. On hemmetinmoinen saavutus meiltä, kun voitamme niin, että All Star -hyökkääjäämme (Love) on poissa käytännössä kahdesta pelistä, hän totesi.

Cavaliers kohtaa finaaleissa joko Houston Rocketsin tai Golden State Warriorsin. Joukkueet ratkaisevat kohtalonsa ensi yönä seitsemännessä pelissä. Kolmena edellisenä vuonna finaalit on pelattu Clevelandin ja Golden Staten kesken.

Cavalierin valmentaja Tyronn Lue ei voi kuin ihastella 33-vuotiaan Jamesin jaksamista.

– Hän on johtanut koko kauden esimerkillä. Meillä on ollut paljon vaihtuvuutta, LeBron pelasi kaikki 82 runkosarjan ottelua uransa viidennellätoista kaudella. Hän on uskomaton. Hän on maailman paras pelaaja ja onneksi hän on minun joukkueessani, Lue sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat