Lavrov: Länsimaat käyttävät pandemiaa tekosyynä painostaakseen maita, joista ne eivät pidä

0:53
Ilkka Kanervan analyysi Lavrovista: "Poikkeuksellisen perillä asioista ja pokka pitää"

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov syytti keskiviikkona YK:n ihmisoikeusneuvoston pääistunnossa länsimaita siitä, että nämä käyttävät koronapandemiaa tekosyynä painostaa maita, joista ne eivät pidä. Länsi pyrkii heikentämään kaikkia maita Venäjän ympärillä, Lavrov sanoi uutistoimisto Tassin mukaan.

Lavrovin mukaan länsimaiden johto ei huomioi pakotteiden haitallisia vaikutuksia ihmisoikeuksiin pandemian aikana.

–  YK:n pääsihteerin ja YK:n ihmisoikeusvaltuutetun kehotukset keskeyttää yksipuoliset pakotteet koronaviruksen torjunnassa tarvittavien elintarvikkeiden, lääkkeiden ja laitteiden toimituksiin ja vastaavat rahoitustapahtumat on jätetty huomiotta, Lavrov kommentoi.

Lavrov huomautti, että pandemia on aiheuttanut huomattavaa vahinkoa monien maiden sosiaaliselle ja taloudelliselle pohjalle. Hän myös muistutti, että pandemian seurauksena maailmantalouden romahdus on aiheuttanut huomattavaa työttömyyden kasvua ja pahentanut sosiaalista haavoittuvuutta.

–  Eriarvoisuus yksittäisten maiden ja alueiden kehityksessä kasvaa. - - Meidän olisi keskityttävä näihin ongelmiin ja etsittävä yhdessä tapoja ratkaista ne, Lavrov totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja