Lautalattia terassille

Miten tulisi lautalattiaisen terassin alusta tehdä? Maa on savimaata. Entä itse lautalattia? Entä miten kannattaa tehdä läpinäkyvä muovi- tai lasikaton runko, kun se tulee vain osaksi tuon lattian päälle? Mistä löytää tietoja hyvistä kattomateriaaleista?

Et kerro, onko terassi tarkoitus tehdä maavaraisena vai pilareiden päälle ylemmäksi maanpinnasta. Maavarainen on helppo tehdä kuorimalla pintamaa pois lavan alta, tekemällä siihen murskepeti ja laittamalla suodatinkangas lavan ja maan väliin estämään heinien kasvun lautojen raoista. Koolingit n. 60 cm jaolla alle ja 28 mm lauta n. 5 mm. raolla kanneksi.

Pilareiden päälle samoin, mutta suodatinkangasta ei tarvita, jos voit ryömiä kitkemään mahdollisesti terassin alle kasvavat heinät pois. Koolauspuiden paksuus pilarivälin mukainen (huom. kantavuus) Pilareiden alta maa on kuorittava kantavalle maalle ja routaeristettävä koko alue n. 180 cm äärimmäisten pilarien ulkopuolelle saakka. Silloin pakkanen ei nostele terassiasi kallelleen. Toisaalta jos et vaadi terassiltasi aivan täydellisyyttä, laita koolingit suoraan pintamaan päälle vaateriin ja tee kansi niiden päälle. Jos terassin alle ei vesi virtaa lumen sulaessa, ei se juurikaan heilu roudan vaikutuksesta. Puutavarana voit käyttää kestopuuta, tai jos olet vihreiden arvojen kannattaja, lämpökäsitelty puu tai lehtikuusi ovat seuraavaksi kestävimmät puuvaihtoehdot.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja