Lauri Markkanen varattiin seitsemäntenä NBA-draftissa – heti osana pelaajakauppaa

20-vuotias Lauri Markkanen teki suomalaista koripallohistoriaa, kun hänet varattiin ensimmäisellä kierroksella NBA-koripalloliigan varaustilaisuudessa.

Markkanen valittiin seitsemännellä vuorolla ensimmäisenä eurooppalaisena pelaajana.

Markkasen valitsi Minnesota Timberwolves, mutta hänen pelaajaoikeutensa menivät heti kaupassa Chicago Bullsille. Markkasen lisäksi Chicagoon matkaavat Zach LaVine ja Kris Dunn, vaihdossa Minnesota sai tähtipelaaja Jimmy Butlerin ja 16:ntena varatun Justin Pattonin.

Markkanen on seitsemäs suomalainen, joka on ikinä varattu NBA:han. Aikaisemmin ensimmäisellä kierroksella on varattu suomalaispelaajista vain Petteri Koponen, jonka Philadelphia 74ers valitsi 30. varausvuorolla kesän 2007 draftissa. 

213 senttimetriä pitkä Markkanen pelasi päättynellä kaudella vakuuttavan kauden Arizonan yliopistojoukkueessa. Hänet valittiin NCAA:n runkosarjassa konferenssinsa ykköstähdistöön.

Jyväskylästä varttunut Markkanen on urheilijaperheestä, sillä hänen vanhempansa Pekka ja Riikka ovat molemmat maajoukkuetason koripalloilijoita. Viisi vuotta vanhempi veli Eero Markkanen on puolestaan maajoukkuetason jalkapalloilija.

Philadelphia 76ers nappasi ykkösvarauksena 193 senttisen heittävän takamiehen Markelle Fultzin.

Juttua ja otsikkoa päivitetty klo 7.47: Tarkennettu pelaajakaupan yksityiskohtia. 

Lue myös:

    Uusimmat