Lauri Korpikoski ollut koko kauden sivussa, kunnes pelasi kauden avausottelunsa SM-liigassa – paluussa yksi hämmentävä tilasto

Turun Palloseuran kapteeni Lauri Korpikoski palasi SM-liigajäille, kun turkulaisjoukkue taipui Rauman Lukon käsittelyssä 1-4-lukemin. 

Korpikoski oli ollut sivussa koko kauden ajan. 32-vuotiaalle hyökkääjälle oli diagnosoitu viime syksynä sydänlihastulehdus, mikä piti miestä sivussa kaukalosta pitkään. Hän sairastaa myös vaikeaa suolistosairautta.

Korpikoski pelasi TPS:n kakkosketjun laidassa, samassa ketjussa pelasivat Ilari Filppula ja Zach Budish.

Avauserä oli kuitenkin jäähyjen säväyttämä, sillä TPS:lle tuomittiin yhteensä 18 rangaistusminuuttia ja Lukolle 20 rangaistusminuuttia.

– Oli aika rikkonainen ensimmäinen erä, olisin itsekin toivonut hieman enemmän 5- vs.-peliä. Se oli vähän outo startti itsellekin, Korpikoski totesi TPS:n omassa haastattelussa.

Korpikoski ei saalistanut ottelussa yhtään pisteitä, mutta joutui istumaan yhden kaksiminuuttisen myöhästyneestä taklauksesta, joka tuli toisessa erässä.  Peliaikaa paluuottelussa tuli yhteensä 17.28 minuuttia.

Vaikka taukoa otteluista oli ollut paljon, kellotti Korpikoski ottelun avauserässä huippunopeuksissa nopeimman lukeman: 38,9 km/h. Wisehockey tilastoi liigaotteluissa pelaajien hetkellistä huippunopeutta pelitilanteissa. Tauon pituuteen nähden Korpikosken nopeus on varsin mykistävä.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

TPS ja Korpikoski jatkavat kauttaan tulevana lauantaina, kun TPS kohtaa Helsingin IFK:n.

Lue myös:

    Uusimmat