JYP suli pahasti kotikaukalossaan – pelissä ihmetyttää yksi asia: "Meidän pitää jatkaa keskustelua kopissa"

Viimeisistä pudotuspelipaikoista jääkiekkoliigassa taisteleva JYP kärsi kitkerän tappion kotikentällään paikallisvastustaja KalPalle keskiviikkona maalein 2–3 jatkoajan jälkeen.

JYP hallitsi ottelua reilun erän verran mielin määrin ja karkasi kahden maalin johtoon Eric Perrinin ja Janne Kolehmaisen osumilla. KalPa kuitenkin kiri rinnalle Mikko Nuutisen ja Alexander Texierin kihautuksilla toisessa erässä. Jatkoajan ylivoimalla KalPan voitto-osuman iski Eetu Luostarinen.

– Sama ongelma meitä piinasi tänään niin kuin koko kauden on tehnyt. Tunne hukkuu jostain syystä. Siinä meillä riittää vielä työnsarkaa. Meidän pitää jatkaa keskustelua kopissa myöhemmin, JYPin päävalmentaja Risto Dufva sanoi.

– Tämä on totta kai äärettömän iso pettymys. Ailahtelu ihmetyttää. Välillä peli on hanskassa ja sitten menee ihan seisoskeluksi. On outoa, miten peli voi vaihdella niin paljon yhden ottelun ja jopa yhden erän sisällä, JYPin kokenut puolustaja Mikko Mäenpää säesti.

KalPa nousi voiton myötä yhdeksän pisteen päähän viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävästä JYPistä. Toiveet playoff-unelmasta ovat kuitenkin enää unelmien varassa.

– Meillä oli tänään epätoivoinen tilanne ja se varmasti näkyi. Hyvä tietenkin että saatiin voitto, mutta onhan ne playoffsit enää hyvin pienen oljenkorren varassa, KalPa-luotsi Sami Kapanen totesi.