Mainos

Lauran perhe oli jouluna varaton – sitten ystävä paljasti vielä suuremman ongelmansa: "Sydämiämme särki hänen tilanteensa vuoksi"

Hyvän teon tekeminen toi rauhallisuuden, onnen ja mahdollisuuden tunteen

Scary Mommy -sivustolla Laura Grace Weldon muistelee kamalinta joulua, jonka on kokenut.

Epäonnen jouluna Weldonin mies oli ollut auto-onnettomuudessa ja murtanut niskansa, mistä aiheutui kipukohtauksia. Perhe yritti maksaa lääkärilaskut ilman tulonlähdettä; samaan aikaan Weldonin äiti joutui avosydänleikkaukseen, ja perheen pojalla oli vakava astma, jonka vuoksi perhe joutui usein lähtemään ensiapuun.

– Olimme rahattomia ja huolissamme. Mutta vaadin normaalia joulua. Laitoin tavanomaiset koristeemme esiin, leivoin vähän herkkuja ja paketoin halpoja lahjoja lapsillemme. Kaikki muut listallani saisivat jotakin kotitekoista, Weldon muistaa.

Hän ompeli lahjat perheelle ja ystäville ompelukoneella. Jouluaatonaattona hän kuitenkin tajusi, ettei hänellä ollut panna mitään lasten koriste-joulusukkiin, joissa perinteen mukaan on aamulla pieni yllätys. Weldonilla ei ollut rahaa edes purkkapakettiin.

– Painoin pääni, liian väsyneenä itkemään. Suuremmat ongelmani olivat häkellyttäneet minut niin, että joulusukkaongelma työnsi minut "reunalle". En tiedä, kauanko istuin siinä, kykenemättömänä jatkamaan ompelemista, mutta kun nostin pääni, 11-vuotias tyttäreni seisoi vieressäni.

Weldonin tytär kysyi, mikä on hätänä. Weldon ei kyennyt valehtelemaan: hän myönsi, ettei lasten lahjasukkiin ollut yhtäkään lahjaa.

– Hänen vastauksensa piristi mieltäni, ja piristää vieläkin, aina, kun ajattelen sitä. "Kaikki, millä on väliä, on, että olemme perhe", hän sanoi. "En välitä, vaikka kykkisit sukkani yllä ja kakkaisit siihen", Weldon kuvaa.

– Nauroin niin kovaa ja kauan, että jokin minussa selkeni. Tunsin oloni paremmaksi kuin kuukausiin.

"Olimme yhtä mieltä siitä, että meidän pitää tehdä jotain"

Seuraavana aamuna Weldon kuitenkin sai huonoja uutisia: hänen ystävänsä, josta käytetään nimeä Katy, joka oli väkivaltaisessa suhteessa, oli viimein jättänyt miehensä. Mies oli häipynyt yhteisestä kodista, mutta vienyt mukanaan kaikki perheen rahat, pilannut naisen auton ja perunut jopa sähkösopimuksen sekä vienyt lapsille tarkoitetut joululahjat.  Niinpä tämäkin perhe oli rahaton.

– Katy sanoi, että pian heidän ongelmansa olisivat julkista tietoa. Naapurit huomaisivat, että aviomies oli lyönyt rei'än oveen matkalla ulos. Sydämiämme särki hänen tilanteensa vuoksi, aviomieheni ja minä olimme yhtä mieltä siitä, että meidän pitää tehdä jotain.

Weldon valitsi osan valmiiksi vähistä lahjoista, ja vaihtoi omien lastensa nimien tilalle Katyn lasten nimet. Hän kertoi tilanteesta nimiä paljastamatta toiselle ystävälleen, joka toi keksejä, herkkuja, joulukinkun ja sadan dollarin lahjoituksen Katyn perheelle.

Vähän ennen keskiyötä Weldon miehineen pakkasi auton ja ajoi Katyn talolle.

– Kasasimme ostokset ja lahjakasan hiljaa hänen kuistilleen, sitten hakkasimme oveen huutaen "hyvää joulua!", ennen kuin ryntäsimme pakoon. Kun automme oli jo parin talon päässä, näin Katyn avanneen oven. Hänen kätensä olivat ilmassa, klassisena yllättyneisyyden ja ilon eleenä, Weldon kuvaa.

Seuraavana päivänä Katy soitti Weldonille ihmetelläkseen "anonyymiä hyväntekijää". Perhe kutsui lahjakekoa joulun ihmeeksi.

– Pieni ystävällisyyden ele tuskin korvaa kaikkea, mitä Katyn perhe kesti. Mutta kun ajoimme pois, aviomieheni ja minä koimme euforisen tunteen, jota omat olosuhteemme eivät voineet vähentää.

Vaikka perheen oma tilanne tuntui vaikealta, Weldonille hyvän tekeminen toi rauhallisuuden, onnen ja mahdollisuuden tunteen paremmin kuin mikään paketti!

***

1:04

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.