Laulaja Jari Sillanpäätä ei vaadita vangittavaksi – epäillään osallisuudesta laajaan huumerinkiin

Poliisi ei vaadi laulaja Jari Sillanpäätä vangittavaksi huumausainerikoksesta epäiltynä. Iltalehti kertoi aiemmin, että Sillanpää otettiin kiinni lauantai-iltana Helsinki-Vantaan lentoasemalta, kun hän oli palaamassa Suomeen Thaimaan-lomaltaan.

Sillanpää pidätettiin ja MTV uutisoi eilen, että Sillanpää oli edelleen pidätettynä.

Jos poliisi olisi vaatinut Sillanpäätä vangittavaksi, olisi vangitsemisvaatimus pitänyt jättää tänään puoleen päivään mennessä. Sitä ei kuitenkaan jätetty määräaikaan mennessä Helsingin käräjäoikeuteen. Näin ollen Sillanpää on jo vapautettu tai hänet on vapautettava pikimmiten.

Iltalehti kertoi ensimmäisenä, että Sillanpäätä epäillään osallisuudesta laajaan, lähinnä kaveripiiriin pohjautuvaan huumerinkiin.

Sillanpäätä epäillään osallisuudesta Helsingin poliisin tutkinnassa olevaan laajaan huumerinkiin, jonka toiminta on jatkunut pitkään. 

Ringissä on levitetty ja käytetty kristalliksi kutsuttua erittäin puhdasta metamfetamiinia. Poliisi tutkii kristallivyyhtiä törkeänä huumausainerikoksena.

Tammikuussa huumetuomio

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Sillanpään tammikuussa rattijuopumuksesta, huumeen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta 50:een päiväsakkoon.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan tuomiosta ei valitettu määräaikaan mennessä, joten tuomiosta tuli lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat