KHO salasi videon, jolla Jari Sillanpää käyttää huumeita

0:42
Katso myös: Tästä pussukasta Jari Sillanpää kärähti lentokentällä.

Korkein hallinto-oikeus päätti salata videopätkän, jolla Jari Sillanpää käyttää huumeita. Poliisi löysi videon puhelimesta aikanaan kun se tutki huumejuttua, johon viihdetaiteilija oli sekaantunut.

Sillanpää tuomittiin aikanaan kristallijutussa 10 kk ehdolliseen vankeuteen.

Poliisi salasi videon esitutkinta-aineistosta vedoten sekä julkisuuslain salassapitolista 26-kohtaan että listan 32-kohtaan. 26-kohta suojaa arkaluonteisia tietoja rikosasioissa ja 32-kohta yksityiselämää.

KHO katsoi, ettei videolla ollut mitään sellaista aineistoa, jota olisi voinut pitää 26-kohdan tarkoittamana arkaluonteisena. Sen sijaan oikeus katsoi videon salaiseksi yksityiselämän nojalla. KHO viittasi myös siihen, että videolla esiintyi Sillanpään lisäksi toinen henkilö.

– Videoleikkeet on kuvattu kotirauhan piiriin kuuluvassa paikassa ja korkeimman hallinto-oikeuden arvion mukaan niiltä välittyy lisäksi informaatiota vallinneesta ilmapiiristä sekä leikkeillä esiintyvien henkilöiden käyttäytymisestä, tunnetiloista ja persoonallisuudesta sen kaltaisesti, että tätä informaatiota on pidettävä julkisuuslain 24 §:n 1 momentin 32 kohdassa tarkoitettuna tietona henkilön elintavoista ja henkilökohtaisista oloista, KHO totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja