Latvian ulkoministeri suhtautuu myötämielisesti joukkojen lähettämiseen Ukrainaan

Konkreettisia suunnitelmia joukkojen lähettämiselle ei kuitenkaan Krisjanis Karinsin mukaan ole olemassa.

Latvian ulkoministeri Krisjanis Karins tukee ajatusta lähettää mahdollisesti joukkoja Ukrainaan, Times-sanomalehti kertoo.

– Olemme kollektiivisesti, joskaan emme yksittäistasolla, olleet melko epäileväisiä toimittamaan erinäistä apua (Ukrainalle). Tähän liittyen on aina ollut puhetta eskalaatiosta: "Mitä venäläiset ajattelevat? Me emme halua vihastuttaa heitä." Ja Venäjä pyrkii joka kerta pelottelemaan meitä. Sitten teemme päätöksen, eikä mikään oikeastaan muutu.

Karins antoi kommenttinsa sen jälkeen, kun Ranskan presidentti Emmanuel Macron kertoi viime viikolla maansa asevoimien valmistelevan varasuunnitelmaa joukkojen lähettämistä varten. 

Timesille puhuneiden ranskalaisten hallituslähteiden mukaan kyseiset mahdolliset joukot auttaisivat ukrainalaisia todennäköisesti ennemmin logistiikan saralla kuin suoraan taistelemalla.

Karinsin mukaan Macron kannusti ulostulollaan liittolaismaita ajattelemaan uudella tavalla. Minkäänlaisia konkreettisia ja välittömiä suunnitelmia joukkojen lähettämiselle ei kuitenkaan Karinsin mukaan ole olemassa. Joukkojen sijaan tärkeämpää on ministerin mukaan saada Ukrainalle sen kipeästi tarvitsemia ammustarvikkeita.

Myös Suomen ulkoministeri Elina Valtonen on kertonut Politico-lehden uutiskirjeessä, ettei joukkojen lähettämistä ole suljettu mahdollisuuksien ulkopuolelle pitkällä aikajänteellä. 

Suomen kanta on kuitenkin hänen mukaansa selkeä: joukkoja ei olla tällä hetkellä lähettämässä, eikä Suomi ole nyt valmis keskustelemaan asiasta.

Suomi ja muut länsimaat eivät ole lähettämässä sotilaita Ukrainaan – Ranskan Macron viritti keskustelua 2:21
Katso myös: Suomi ja muut länsimaat eivät ole lähettämässä sotilaita Ukrainaan – Ranskan Macron viritti keskustelua.

Lue myös:

    Uusimmat