Britannian ulkoministeri David Cameron vastustaa länsimaisten joukkojen lähettämistä Ukrainaan

Cameron vastustaa länsimaisten joukkojen sijoittamista Ukrainaan.

Britannian ulkoministeri David Cameron vastustaa länsimaisten joukkojen lähettämistä Ukrainaan. Asiasta uutisoi The Kyiv Independent

Kommentit tulivat sen jälkeen, kun Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi hiljattain, että länsimaiden sotilaallista läsnäoloa Ukrainassa ei voida "sulkea pois" tulevaisuudessa. 

Macron kirjoitti X:ssä, että Ukrainan ja yhteisen turvallisuuden tukemisessa vaaditaan kollektiivinen loikka.

Yhdysvallat ja useat eurooppalaiset liittolaiset sekä Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ovat ottaneet etäisyyttä Macronin lausuntoon.

Britannian pääministerin Rishi Sunakin tiedottaja sanoi, että Ukrainassa on "pieni määrä brittiläistä henkilöstöä", joka tukee maan armeijaa, mutta "suunnitelmia laajamittaisesta sijoittamisesta" nykyisen tuen lisäksi ei ole.

Cameron sanoi, että on parempi suorittaa koulutustehtäviä ulkomailla ja lisäsi, että Lontoo on kouluttanut tällä tavoin 60 000 ukrainalaissotilasta.

Ranskan puolustusministeri Sebastien Lecornu sanoi perjantaina, että vaikka taistelujoukkojen lähettämisestä ei tällä hetkellä keskustella, on mahdollista, että Pariisi lähettää Ukrainaan sotilashenkilöstöä kouluttamaan Ukrainan joukkoja tai osallistumaan miinanraivausoperaatioihin.

Lue myös:

    Uusimmat