Latvalan keskeytys harmitti Toyota-pomoa – "Vauhti oli hyvää"

Jari-Matti Latvala vauhdissa Walesin MM-rallissa 1:46
Videolla perjantain aamupäivän kooste.

Walesin MM-ralli sujui perjantaina murheellisesti suomalaisilta WRC-kuskeilta.

Iltapäivän erikoiskokeilla sekä Citroenin Esapekka Lapin että Toyotan Jari-Matti Latvalan kisa jäi kesken ulosajon takia.

Lappi laittoi C3 WRC:nsä parkkiin walesilaiseen ojaan kuudennella erikoiskokeella ja Latvala heti seuraavalla pätkällä. Lappi voinee jatkaa kisaa lauantaina Ralli2-säännön turvin, mutta Latvalan auton turvakaaret menivät niin pahasti kolhuille, että leikki jää kokonaan kesken.

- Harmittava tilanne se oli. Nyt vielä se, että ei pääse huomenna jatkamaan, niin se on ikävää. Turvakehikko on sen verran vioittunut, että emme voi sitä täällä korjata, Toyotan urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström selvitti.

- Vauhti oli hyvää. Sen takia tämä aina harmittaa enemmän. Valitettavasti tämä on osa lajia, Lindström jatkoi.

Mäkisen tiimillä kaksoisjohto

Molempien suomalaisten keskeytykset tulivat pahaan paikkaan. Toyota kamppailee merkkimestaruudesta, kun taas Lapin piti tukea tallikaverinsa Sebastien Ogierin mestaruustaistelua.

Toyotan kannalta tilanne näyttää kuitenkin yhä lupaavalta, sillä yhdeksän erikoiskokeen jälkeen Kris Meeke johtaa kilpailua kuuden kymmenyksen erolla ennen tallikaveriaan Ott Tänakia, joka johtaa kuljettajien MM-sarjaa.

- Pojat ajavat hienosti. Matkaa on vaan vielä paljon jäljellä. Ei uskalla vielä hirveästi tuuletella. Ihan olemme vielä hyvin kisassa mukana, Lindström summasi.

- Huomenna on tosi vaativa päivä edessä ilman kunnollista huoltoa. Kisa on vielä täysin auki, Lindström muistutti.

Lue myös:

    Uusimmat