Latvala aloitti hyökkäyksellä – pölyongelma häiritsi kärkikuskeja

Turkin MM-rallin ennakko 1:55

Jari-Matti Latvala tykitti toiseksi nopeimman ajan Turkin MM-rallin perjantain ajourakan avanneella erikoiskokeella numero 2.

Perjantai käynnistyi kilpailun pisimmällä erikoiskokeella. 38-kilometrinen erikoiskoe oli monille kuljettajille hankala, sillä edellä ajaneet autot olivat nostaneet reitille valtavan pölypilven kuivasta soratiestä. Myös Latvala harmitteli näkyvyyden haasteita päästyään erikoiskokeen maaliin.

- Ihan ok aika, mutta pölyä oli valtavasti. Oli erittäin vaikea nähdä eteensä, Latvala kommentoi wrc.comille.

Erikoiskokeen pohja-ajasta vastasi irlantilaiskuski Craig Breen, joka oli peräti 10,5 sekuntia nopeampi kuin Latvala. Kisan kokonaistilanteessa Breen nousi kärkipaikalle ja Latvala on nyt viidentenä.

Pölystä kärsi erityisesti MM-taistossa toisena oleva ranskalaismestari Sebastien Ogier, joka oli jo ennen starttia yrittänyt pyytää minuutin lisää ajovuoroihin – tuloksetta. Ogier jäi Breenin pohja-ajasta 23,6 sekuntia.

- Pyysimme neljän minuutin ajovuoroja, mutta siihen ei suostuttu. Oli erittäin vaikeaa, koska pölyä oli liikaa. Olen tyytyväinen, että eroa Thierry Neuvilleen tuli vain viisi sekuntia. Pelkäsin 20 sekunnin tappiota, Ogier kommentoi wrc.comille.

MM-kärkimiehenä Neuville pääsi ensimmäisenä reitille ja kärsi näin pölypilvestä vähemmän.

Kisan muista suomalaisista Esapekka Lappi on kokonaistilanteessa seitsemäntenä ja Teemu Suninen kymmenentenä.

Perjantaina kisassa ajetaan vielä viisi erikoiskoetta.