Latauksessa ollut sähköauto paloi Pieksämäellä – yhdelle lieviä palovammoja

Latauksessa ollut pienikokoinen sähköauto on palanut Pieksämäellä. Pelastuslaitoksen mukaan palo oli levinnyt kahteen vieressä olleeseen henkilöautoon. Latauksessa ollut auto sekä kaksi muuta autoa paloivat käyttökelvottomiksi.

Sähköauto oli latauksessa yksityisellä parkkipaikalla. Palo oli vaarassa levitä vieressä olevaan rakennukseen, mutta paikalla olleet henkilöt estivät palon leviämisen.

Henkilöt olivat työntäneet lähinnä taloa olleen palavan auton sivuun. Yksi henkilöistä sai autoa siirtäessä lieviä palovammoja.

Tukes: Lämpötolppalataamisessa piilee riskejä

Turvallisuus- ja kemikaalivirastosta Tukesista kerrotaan, että sähköautojen lataamiseen liittyy kuumenemisen riski, jos auton akun lataaminen tapahtuu kotitalouspistorasiasta.

– Riskit liittyvät useimmiten siihen, että pistorasia on kulunut tai huonossa kunnossa, viraston ylitarkastaja Seppo Niemi kertoo.

Esimerkiksi auton lämmitystolppien maadoitetut pistorasiat eivät ole Niemen mukaan suunniteltu kestämään pitkäaikaista kovaa kuormitusta.

– Liitos voi lähteä ylikuumenemaan ja ajan myötä siihen voi liittyä tulipaloriski, Niemi sanoo, mutta tähdentää, että sähköauton lataamiseen liittyviä paloja tapahtuu maailmanlaajuisestikin harvoin.

Pistorasioiden kunto pitäisi Niemen mukaan tarkastuttaa ennen kuin auton akkua lataa kotitalouspistorasiasta. Lisäksi kodin pistorasiasta virtaa otettaessa latausvirta tulisi rajata kahdeksaan ampeeriin.

Varsinaisia sähköautojen latausasemia Tukes luonnehtii turvallisiksi. Niissä jännite kytkeytyy päälle vasta, kun latausjohdon liitos on hyvä. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja