Mainos

Lastentarhanopettajat vaativat OAJ:lta tasavertaista kohtelua

Kiista järjestöpolitiikasta ja jäsenmaksuista sai Lastentarhanopettajaliiton valtuuston keskustelemaan mahdollisesta järjestöstä eroamisesta.

Lastentarhanopettajaliitto vaatii kattojärjestöään Opetusalan ammattijärjestö OAJ:tä kohtelemaan sitä tasavertaisesti muiden opettajaryhmien kanssa.

Kiista järjestöpolitiikasta ja jäsenmaksurahojen palauttamisesta OAJ:lle sai Lastentarhanopettajaliiton valtuuston keskustelemaan kiivaasti myös mahdollisesti eroamisesta järjestöstä. Se päätyi tänään päättyneessä kaksipäiväisessä kokouksessaan esittämään tasavertaisia neuvotteluja, joiden kuluessa liiton jäsenmaksuihin ei puututa.

- Muussa tapauksessa Lastentarhanopettajaliitto joutuu jatkamaan sellaisten järjestäytymismahdollisuuksien selvittämistä, jotka turvaavat liiton nykymuotoisen toiminnan jatkumisen, liitto muotoilee kannanotossaan.

Ellei asia etene, mahdollinen eroaminen OAJ:stä voi tulla Lastentarhanopettajien liiton valtuuston käsiteltäväksi 12. joulukuuta.

LTOL katsoo, että OAJ:n hallitus aikoo heikentää heidän liittonsa itsenäisyyttä ja toimintamahdollisuuksia. OAJ:n valtuuston on määrä päättää jäsenmaksuista marraskuussa muiden jäsenryhmien enemmistöpäätöksellä. Hallitusta vaaditaan nyt muuttamaan esitystään.

Liitto pohti myös ensi syksyn sopimustavoitteitaan työnantajalle. Lastentarhanopettajaliiton tavoitteena on siirtyminen muita kunta-alan opettajia koskevan sopimuksen ns. OVTES:s piiriin.

Koulutetun työvoiman saatavuuden katsotaan vaarantuvan, ellei palkkataso nouse työn vaativuuden ja työssä edellytettävän koulutuksen tasolle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.