Mainos

Lastensuojeluilmoitus pihalla leikkimisestä – lukijat: näin saadaan lapsista ahdistuneita

MTV Uutisten Facebook-sivuilla tyrmätään selvänä ylilyöntinä tapaus, missä kerrottiin yli-innokkaista lastensuojeluilmoituksen tekijöistä.

Helsingin Sanomien eilisessä mielipidekirjoituksessa ihmeteltiin lastensuojeluilmoituksia. Kirjoittajan mukaan lapsenlapsi haluaa leikkiä omalla aidatulla pihalla ilman vanhempiaan. Leikkiminen yksin poiki kuitenkin kaksi lastensuojeluilmoitusta. Kirjoittaja ihmettelee Helsingin Sanomissa, onko Helsingistä tullut niin vaarallinen paikka, etteivät lapset voi enää leikkiä keskenään pihalla.

"Ylilyönti! Ja miksi naapuri ei tullut juttelemaan asiasta vaan teki lastensuojeluilmoituksen?" tiiivistää eräs kommentoija monien ajatuksen.

Osa lukijoista otti esille myös sen, miten tapaus rasittaa turhaan sosiaaliviranomaisia.

"Ylilyönti! Miksi ei silloin ilmoiteta, kun olisi tarvetta? Uskokaa pois, jatkossa tulee kiusantekoja...."

"Näitä on, mustakin tehtiin kerran ilmotus kun olin muka muuttanut toiseen kaupunkiin ja jättänyt lapsen asumaan yksin. Meidän asia selvisi tottakai pian, koska tuo oli täysin järjetön vale mutta harmillista miten sossun työpanosta tuhlaantui tämmöiseen älyttömyyteen. Se on aina joltain oikeasti apua tarvitsevalta pois.", kertoo eräs Facebook-kommentoija. 

Osa muistutti myös, että aikaisemminkin ovat lapset leikkineet yksin.

"Todellinen ylilyönti, ihan uskomattomia juttuja. Tuntuu että nyt jotkut tahot haluavat näyttää toimintavalmiutensa, ei näin saada kuin lapsista pelokkaita, ahdistuneita ja hysteerisiä, pilataan kaikki hyvä mitä vielä on jäljellä. Muistakaa aikuiset miten hienoa oli leikkiä vapaasti pelkäämättä, mutta nyt joku lähettää ehkä kiusallaan lastensuojelun jonkun niskaan." 

Osa muistutti myös, että aikaisemminkin ovat lapset leikkineet yksin.

"Onneksi minä ja myöhemmin lapseni, olemme eläneet aikaa kun lapset sai olla lapsia ja leikkiä ulkona suht vapaana. Tuossa viime kesänä olin parvekkeella ja oli kaunis aurinkoinen kesäpäivä. Naapuri talosta tuli nuori perhe ulos leikkimään. Lapset noi viis ja kuus vuotiaita, heillä oli päällä keltaiset huomioliivit. Tuossa pihalla on iso nurmikko ja lapset alkoivat juoksemaan, vanhemmat huutaa, ettei juosta niin lujaa, voitte kaatua. Samoin kun vekarat meni keinumaan, samaa varovasti hutoa, ei liian lujaa. Huhhuh! Naarmut ja kolhut kuuluu elämään, ne kasvattaa, ennemminkin kuin liika holhoaminen." 

"Sai minun nuoruudessa tenavat leikkiä ihan rauhassa pihalla itsekseen, ilman että soskutantat ovat nokka pitkällä hääräämässä pihassa..  Kummalliseksi menny tämä suomiki oikeasti?!" 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.