Lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetty "Eno" elehti käsillään levottomasti oikeudessa – tätäkö mies tarkoitti puhuttaneella käsimerkillään?

3:12
Katso videolta, miten Eno reagoi oikeudenkäynnissä saliin saapuneeseen mediaan.

Seksuaalirikoksista syytetyn ”Enon” oikeudenkäynti alkoi kirjaimellisesti erikoisissa merkeissä.

Median päästyä paikalle ennen oikeuskäsittelyn alkua "Enona" tunnettu, 64-vuotias syytetty näytti kameroille useita käsimerkkejä. Pisimpään hän näytti T-kirjainta muistuttavaa merkkiä kummallakin kädellään.

Merkin voi tulkita tarkoittavan urheilumaailmasta tunnettua aikalisää (englanniksi time-out). Jääkiekossa aikalisän merkki näytetään molemmat kämmenet auki pitäen, mutta etenkin koripallossa tuomari voi näyttää merkin osoittaen ylempää kättään ainoastaan alemman käden etusormella.

Ei viittomakieltä

MTV Uutiset kysyi eleen muista mahdollisista merkityksistä viittomakielen asiantuntijoilta. Useampi videon nähnyt viittomakielen natiivipuhuja ja tulkki kuitenkin sanoi, ettei T-merkki tarkoita mitään ainakaan suomenkielisellä viittomakielellä.

”Eno” nähtiin nostavan myös kaksi sormea pystyyn, minkä voi tulkita voitonmerkiksi. Lisäksi syytetty laittoi kätensä yhteen rukouksenkaltaiseen asentoon ja teki ristinmerkin päänsä ja rintakehänsä edessä.

35 syytekohtaa

Miestä vastaan luettiin yhteensä 35 syytekohtaa. Rikoksilla on 19 uhria, joista valtaosa on ollut tekoaikaan alaikäisiä.

Syytteet koskevat esimerkiksi törkeitä raiskauksia, törkeitä lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä, pakottamisia seksuaalisiin tekoihin, niin sanotun lapsipornon hallussapitoa ja levittämistä sekä yhtä törkeää huumausainerikosta. Rikokset ovat alkaneet vuonna 2006 ja jatkuneet tämän vuoden alkupuolelle asti, jolloin poliisi otti tämän kiinni.

Tapauksessa on myös toinen, noin kolmikymppinen miesepäilty. Miesten epäillään tehneen osan rikoksista yhdessä ja osan erikseen. Kumpikin on kiistänyt rikokset.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja