Mainos

Lasten rasistinen puhe suututti äidin – karu tarina nousi somehitiksi

Maryam Hussein suuttui lapsiinsa kohdistuneesta rasistisesta pilkasta ja kertoi tarinansa julkisessa Facebook-profiilissaan. Nyt jutulla on tuhansia jakoa ja runsaasti tykkäyksiä.

Hussein on saanut lisäksi paljon palautetta fb-postiinsa.

– Tässä oli kyse nimenomaan lapsiini kohdistuneesta rasistisesta puheesta, joten päätin julkistaa asian, Maryam Hussein sanoo MTV Uutisille ja kertoo, että hänelle itselleen rasismi on arkipäivää.

Hussein kirjoittaa Facebookissa, kuinka halloween-asuun pukeutuneet noin 4-5-vuotiaat pojat tulivat aluksi leikkimään Husseinin 2- ja 3-vuotiaiden lasten kanssa.

Hippaleikin jälkeen kotipihalla alkoi ikävä keskustelu. Yhdellä pojista oli naamassaan mustaa kasvomaalia. Poika oli kysynyt Husseinin tyttäreltä, onko hänelläkin halloween-asu ja että onko hänenkin naamassa mustaa kasvomaalia? Poika oli ylpeillyt naamioituneensa neekeriksi ja sanonut, että onneksi hän voi kuitenkin pestä naamansa toisin kuin Husseinin tytär.

Poika oli pyytänyt Husseinin tytärtä pyytämään äidiltään paperia "likaisen naaman" pesua varten. Tytär olikin tullut äitinsä luokse ja pyytänyt äitiä pyyhkimään naaman, joka tyttären mukaan oli likainen.

"Hetken olin hiljaa mutta sitten nousin poikien luo ja huomautin, ettei noin saa käyttäytyä. He juoksivat pois ja juostessaan he nimittelivät. Minua se ei haitannut yhtään. Mutta eniten minua loukkasi se, että minun pikkuista odottaa julma maailma, jossa jo pieniäkin lapsia on opetettu vihaamaan", Maryam Hussein kirjoittaa Facebook-sivullaan ja jatkaa:

"En ole sellainen äiti joka ikinä aikoo opettaa omaa lasta luokittelemaan ketään. Tai vihamaan ihonvärin/uskonnon/taustan/ulkonäön ja erilaisuuden takia! Pakko myöntää että muutama kyynel lipsahti kun pääsimme kotiin."

Kotiin tultuaan Maryam Hussein yritti selittää lapsilleen, mitä on tapahtunut. He ovat kuitenkin niin pieniä, että eivät oikein ymmärtäneet poikien puheita.

– Sanoin lapsilleni, että tällaisia lapsia kohtaatte myös tulevaisuudessa. Mutta että se ei oikeuta teitä sanomaan samalla tavalla takaisin, Hussein kertoo.

Ryhtyy keskustelemaan rasistien kanssa

Palautetta Facebook-päivityksestä on tullut paljon. Maryam Husseinin mukaan suuri osa on ollut myönteistä ja osaaottavaa. Moni on hänen mukaansa pystynyt samaistumaan tilanteeseen.

Tosin myös rasistista palautetta on tullut.

– Olen pyrkinyt keskustelemaan myös rasistista palautetta lähettäneiden kanssa ja kysyä, että miksi he haluavat vielä kärjistää tilannetta. Yhden kanssa melkeinpä paiskasimme kättä keskustelun päätteeksi, Hussein sanoo.

Husseinin mukaan rasistiset heitot ja huudot ovat melkeinpä arkipäivää. Hän on nähnyt myös kuuluisaksi tulleen videon, jossa suomalaisnainen haukkuu maahanmuuttajaa.

– Olen iloinen, että ihmiset näkevät tämän videon. Tämä huutelu on niin yleistä ja arkipäiväistä monelle meistä. Viha kohdistuu vieläpä täysin vääriin kohteisiin eli ihmisiin jotka käyvät töissä ja ovat hyvin integroituneita yhteiskuntaan.

Maryam Hussein sanoo, että katsoo usein rasistisia purkauksia sormien läpi. Toisinaan hän kuitenkin ryhtyy juttusille huutajien kanssa.

– Koen vastaavia huutotilanteita mutta en pelkää niitä. Kysyn miksi huutaja on tuota mieltä ja usein vastaukseksi tuleekin, että oikeastaan he ovat vihaisia poliitikoille. Ehkä me olemme vain paljon helpompi huutelun kohde kuin poliitikot, Hussein pohdiskelee. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.