Mainos

Lasten asema esillä kunnissa

Yli sata kuntaa valmistelee paikallista lapsipoliittista ohjelmaa lasten ja ja lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Ohjelma on jo valmis 19 kunnassa, ilmenee Kuntaliiton toukokuussa tekemästä kyselystä.

Kuntaliitto on kehottanut kuntia arvioimaan lasten ja nuorten hyvinvointia osana koko kunnan toiminnan suunnittelua. Kuntaliiton helmikuussa julkistaman Eläköön lapset -ohjelman tavoitteena on nostaa lapsen näkökulma yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon.

lapset

Ohjelmatyössä aktiivisimpia ovat olleet suuret, yli 20 000 asukkaan kunnat. Niistä 74 prosenttia ilmoitti ohjelman olevan joko valmis tai työn alla. Vain 15 prosenttia kunnista ei aikonut laatia lainkaan lapsipoliittista ohjelmaa.

Aktiivisimpia kuntia lapsipoliittisen ohjelman suhteen ovat olleet Halsua, Hauho, Helsinki, Janakkala, Joensuu, Kangasniemi, Kokkola, Kuopio, Lappeenranta, Lohtaja, Muurame, Mäntyharju, Nokia, Oulu, Tampere,Toivakka, Valkeakoski ja Viiala. Näissä kunnissa lapsipoliittinen ohjelma on joko valmis tai se valmistuu lähiaikoina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.