Mainos

Lapua ja Vihtavuori yhdistyvät

Lapua Oy ja Vihtavuori Oy yhdistyvät ensi vuoden alussa. Asiasta päättivät maanantaina yhtiöiden hallitukset. Yhdistymisessä syntyvän yhtiön liikevaihto on noin 300 miljoonaa ja se työllistää kuutisensataa henkeä.

Lapua keskittyy jatkossa patruunoihin, niiden osiin, puolustusvälineiden metalliosiin ja ketjuihin. Ammunnan ja metsästyksen harrastajien lataustietopalvelu hoidetaan keskitetysti Lapualta.

Vihtavuori taas keskittyy teollisuus- ja sotilasruuteihin, puolustusvoimien tarvitsemiin panoksiin ja niiden komponentteihin sekä louhintaräjähteisiin. Valmiudet panostuotantoon säilyvät molemmilla toimipaikoilla.

Fuusion tarkoitus on tehostaa yhtiöiden toimintoja, parantaa niiden kilpailukykyä ja asiakaspalvelua niin kotimaassa kuin viennissä. Päätoimipaikkoina säilyvät Lapualla ja Vihtavuoressa sijaitsevat tehtaat.

Molemmat yhtiöt omistaa kokonaan valtion puolustusvälineyhtiö Patria Industries. Lapua on liikevaihdoltaan hieman Vihtavuorta suurempi. Lapuan 164 miljoonaan liikevaihdosta viennin osuus oli viime vuonna 35 prosenttia, kun Vihtavuoren 140 miljoonan liikevaihdosta 20 prosenttia tuli viennistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.