Mainos

Lapsikaappauksia aiempaa vähemmän

Lapsikaappausten määrä on laskenut jo muutaman vuoden ajan. Erityisen vaikea Suomesta kaapattujen lasten tilanne on kuitenkin vielä Venäjällä ja Pohjois-Afrikassa.

Lapsikaappaukset vähenivät Suomessa viime vuonna. Kaapatut lapset ry:n mukaan Suomesta kaapattiin tai tänne tuotiin luvatta viime vuonna 14 lasta yhdeksässä eri tapauksessa, kun vuotta aiemmin kaapattuja lapsia oli 16.

Suunta on ollut lapsikaappausten osalta laskujohteinen jo muutaman vuoden. Muutosta selittää ennen kaikkea ulkomailta luvatta tuotujen lasten osuuden väheneminen.

Kaapatut lapset ry:n puheenjohtaja Paavo Isaksson sanoo, että erityisen vaikea Suomesta kaapattujen lasten tilanne on Venäjällä ja Pohjois-Afrikassa. Näistä maista on lähes mahdotonta saada palautetuksi lapsia virallista tietä.

Isakssonin mukaan lasten palauttaminen myös Haagin lapsikaappaussopimukseen kuuluvista maista on vaikeutunut ja pitkittynyt.

Isakssonin oma tytär vietiin Suomesta kymmenen vuotta sitten, kun lapsi oli 2,5-vuotias. Isä ei ole nähnyt tytärtään moniin vuosiin.

Tänään vietetään kansainvälistä kadonneiden lasten päivää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.