Lapsi avautui päiväkodissa isän raivareista ja äidin hermon menetyksistä: "Se sattuu ihan hirveästi" – espoolaisvanhemmat tuomittiin sakkoihin lastensa tukistamisista

Espoolaisvanhemmat tuomittiin sakkorangaistuksiin lastensa tukistamisista. Vanhemmat olivat tukistaneet alle kouluikäistä poikaansa ja tytärtään useamman kerran syksyn 2017 ja kesän 2018 välisenä aikana.

Toinen lapsista oli kertonut asiasta päiväkodissa, jonka johdosta epäiltyä kuritusväkivaltaa lähdettiin selvittämään. Lasten haastatteluissa oli muun muassa puhuttu isän saamista "raivareista" ja kuinka äidiltä "palaa käpy". Lapset kertoivat pitävänsä vanhemmistaan, mutta eivät kurituksesta.

– [Poika] on kertonut, että hän itkee, kun äiti on antanut hänelle tukkapöllyä, kun se sattuu ihan hirveästi, tuomiossa kerrotaan.

Lapsille määrättiin korvauksia

Perhe eli vaikeassa elämäntilanteessa erityisesti perheen toisen lapsen käytösongelmien kanssa, joiden taustalla tuomion perusteella oli hänelle diagnosoitu ADHD. Tämä lapsi oli tuomion antohetkellä huostaanotettuna.

Perheen 1980-luvulla syntyneet isä ja äiti tuomittiin kumpikin kahdesta pahoinpitelystä 30 päiväsakon rangaistukseen. Lisäksi heistä kumpikin tuomittiin maksamaan kummallekin lapselle 500 euron korvaus kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja