Mainos

Lapset vanhempiensa hoidon maksumiehiksi? - Ministeri tyrmää ajatuksen

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) ei kannata ehdotusta siitä, että aikuiset lapset velvoitettaisiin maksamaan esimerkiksi vanhempiensa laitospaikat, jos vanhempien oma eläke ei riitä.

Asiaa ehdottanut perheoikeuteen erikoistunut professori Urpo Kangas totesi Yle Uutisille, että vastaava laki on käytössä useissa Euroopan maissa

Huovinen toteaa MTV Uutisille, että eri vaihtoehdoista tarvitaan avointa ja reipasta keskustelua. Hän ei kuitenkaan lämpene järjestelylle, jossa ihmisten varallisuudesta riippuen alettaisiin säätää yksilöille velvollisuuksia esimerkiksi suhteessa omiin ikääntyneisiin vanhempiinsa.

-Mielestäni tämä ajattelu sotii vastaan meidän tämän hetken käsitystä hyvinvointiyhteiskunnasta ja sitä, että palvelut turvataan varallisuudesta riippumatta kaikille, toteaa Huovinen.

Huovisen mukaan Kankaan esittämä lähestymistapa avaisi monia hyvin vaikeita ja moniulotteisia kysymyksiä.

-Ihmisten lähtökohtaista arvoa saada palveluja hyvinvointijärjestelmässämme ei ole aiemmin sidottu varallisuusasioihin. Toisaalta tulisi varmasti vaikeita rajanvetotapauksia, että mikä on se varallisuuden määrä, joka edellyttäisi tämäntyypistä velvoittavuutta vanhempiensa hoidon kustannuksista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.