Mainos

Lapin kerosiinijutun tuomiot alenivat

Rovaniemen hovioikeus alensi kerosiinijutun tuomioita katsottuaan, että anastetua kerosiinia oli aiemmin todettua vähemmän.

ovaniemen hovioikeus on alentanut Lapin lennoston kerosiinijutun tuomioita. Huojennusta rangaistuksiinsa saivat kaikki tuomitut.

Hovioikeus käsitteli yhdessä Rovaniemen ja Kemi-Tornion käräjäoikeuksissa ratkaistut asiat. Hovioikeus katsoi, että anastetun kerosiinin määrä oli tosiasiassa noin viidenneksen pienempi kuin käräjäoikeuden tuomiossa mainitut 101 025 litraa.

Anastetun polttoaineen arvoksi hovioikeus katsoi 16 230 euroa kun käräjäoikeudessa aineen arvoksi todettiin 27 529 euroa.

Hovioikeus tuomitsi Lapin lennoston autonkuljettajan, kuljetusupseerin sekä kerosiinia ostaneen yrittäjän edelleen törkeästä kavalluksesta, mutta alensi kaikkien tuomiot yhdeksän kuukauden ehdollisiksi vankeusrangaistuksiksi. Autonkuljettajan ja kuljetusupseerin viraltapanoon hovioikeus ei puuttunut.

Miehet tuomittiin yhteisvastuullisesti maksamaan puolustusvoimille korvauksia anastetusta kerosiinista 15 894 euroa ja jälkiveroa 26 607 euroa. Kuljetusupseerilta ja yrittäjältä palkkiota saanut autonkuljettaja vapautettiin korvauksista valtiolle, koska hänen ei katsottu hyötyneen teosta taloudellisesti.

Kuljetusupseerin ja yrittäjän yhteisvastuullisesti valtiolle menetettäväksi tuomittu rikoshyöty alennettiin 5390 euroksi. Kerosiinia ostanut keminmaalainen kuljetusyrittäjä tuomittiin edelleen tuottamuksellisesta kätkemisrikoksesta, mutta syyte veropetoksesta hylättiin. Yrittäjän rangaistus lievennettiin 60 päiväsakoksi. Hovioikeus tuomitsi yrittäjän palveluksessa olleen kuljettajan tuottamuksellisesta kätkemisrikoksesta ja hylkäsi syytteen veropetoksesta. Miehen rangaistus lieveni 40 päiväsakkoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.