Mainos

Lantioon ammuttu kongressiedustaja soitti jo vaimolleen ennen leikkausta – poliisille suitsutusta Virginiassa

Yhdysvalloissa republikaanien kongressiedustajaa ammuttiin baseball-harjoituksissa Alexandriassa, Virginiassa keskiviikkoaamuna. Edustaja Steve Scalise, 51, on niin sanottu majority whip eli piiskuri, joka vastaa ryhmäkurista. Scalise sai osuman lantioonsa.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan Scalisen vammat ovat vakavia, mutta tämä ei ole hengenvaarassa. Trump tviittasi, että Scalise toipuu täysin ja kutsui tätä ystäväksi ja patriootiksi.

Scalisen kerrottiin olevan hereillä ja olosuhteisiin nähden hyvävointinen. Hän myös soitti jo vaimolleen ennen leikkaukseen menemistä.

Kaikkiaan viisi ihmistä vietiin sairaalaan, heidän joukossaan Scalise ja epäilty ampuja. Poliisin mukaan ampuja on pidätetty.

Haavoittuneista kaksi on kongressin poliiseja ja yksi texasilaisen kongressiedustajan avustaja. Viranomaisten mukaan vaikuttaa siltä, että teko oli suunniteltu.

Scalise edustaa Louisianan osavaltiota. Hänet valittiin kongressiin vuonna 2008.

Silminnäkijät: Kymmeniä laukauksia

Epäilty ampui kymmeniä laukauksia, silminnäkijät kertoivat. Ampujalla oli mukanaan kivääri.

Samoissa harjoituksissa mukana ollut senaattori Rand Paul kertoi, että poliisin nopea toiminta todennäköisesti esti sen, että useampi ihminen ei haavoittunut. Poiisit olivat paikalla vain minuuteissa.

– Se olisi ollut joukkomurha. Kenttä oli periaatteessa kuolemankenttä, sillä siellä ei ollut paikkaa suojautua, Paul sanoi.

Tilanne oli paikallaolleiden mukaan kaoottinen. Ampuminen kesti viidestä kymmeneen minuuttia.

Meneillään oli useiden kongressiedustajien baseball-harjoitukset. Heidän oli määrä pelata vuosittainen hyväntekeväisyysottelu torstaina. Ottelu on järjestetty vuodesta 1909 asti. Ottelussa pelaa niin republikaaneja kuin demokraattejakin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.