Länsimetron lopullinen osuus aloitti, mutta espoolaisen Kaisun työmatka vaikeutui jo toistamiseen – kaipaa bussiaikaa

6:22
Kaisu ja Osmo Rönty nousivat metroon uudella pääteasemalla Kivenlahdessa. Käveltyään ensin puolisen tuntia.

Espoolainen Kaisu Rönty kaipaa aikaa, jolloin hän pääsi bussilla suoraan Helsingin keskustaan.

Liikennöinti pääkaupunkiseudun länsimetron toisella osuudella on alkanut. Metron uusi osuus kulkee Espoossa Matinkylästä Kivenlahteen.

Espoolainen Kaisu Rönty hyppäsi metroon pääteasemalta Kivenlahdesta. Hänen työmatkaansa Helsingin keskustan läheisyyteen metro ei kuitenkaan nopeuta, vaan päinvastoin hidastaa. 

– Onhan se mahtavaa tietysti, että tänne asti pääsee metrolla, mutta esimerkiksi oma työmatkani vaikeutuu. Emme asu ihan metron äärellä. Nytkin kävelimme Kivenlahteen lähes puoli tuntia. 

Rönnyn kulkeminen hidastui jo silloin, kun länsimetron ensimmäinen osuus avautui matkustajakäyttöön vuonna 2017. Tuolloin alkoi metroliikenne Ruoholahdesta Matinkylään – reilusti alkuperäisestä aikataulusta myöhästyneenä. 

– Jo silloin työmatkani hidastui huomattavasti, koska aikaisemmin meillä oli suora bussiyhteys Helsingin keskustaan. Nyt on joutunut menemään ensin bussilla ja vaihtamaan Matinkylässä metroon. 

Nyt avautunut osuus on seitsemän kilometrin pituinen ja sisältää viisi uutta asemaa: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti. 

Katso videolta ihmisten mielipiteitä länsimetron uudesta osuudesta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja