Länsimetro toi Espoon Isoon Omenaan miljoonia uusia asiakkaita ja rapsakasti lisää myyntiä

Uusi kauppakeskusjohtaja Aleksi Salminen kertoo, kuinka Redin kurssi käännetään 5:55
Kauppakeskus Redin johtaja Aleksi Salminen kertoo videolla, kuinka kauppakeskuksen kurssi käännetään.

Espoolainen kauppakeskus Iso Omena rohmusi viime vuonna rapsakasti lisää myyntiä. Myynti kasvoi yli 314 miljoonaa euroon, missä on kasvua peräti 17 prosenttia verrattuna edellisvuoteen.

Ison Omenan loikka käy ilmi kauppakeskuksia omistavan Cityconin tilinpäätöksestä.

Myös Ison Omenan kävijämäärät kasvoivat. Kävijöitä oli 20 miljoonaa, missä on kasvua 74 prosenttia. Jättimäistä muutosta selittää erityisesti länsimetron avautuminen. Iso Omena sijaitsee Matinkylän metroaseman vieressä.

Toinen myyntiään paljon kasvattanut Cityconin kauppakeskus on Arabia. Sen myynti kasvoi 19 prosenttia runsaaseen 52 miljoonaan euroon.

Videolta voit katsoa jutun länsimetrosta. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

Länsimetro vähensi jo aamuruuhkaa 1:53

Cityconin omistaa pääkaupunkiseudulla seitsemän kauppakeskusta ja muualla Suomessa viisi kauppakeskusta. Tampereen Koskikeskuksessa ja Lahden Triossa meno on lukujen valossa vaisua. Koskikeskuksen myynti laski seitsemän prosenttia 105 miljoonaan euroon ja Trion viisi prosenttia 41 miljoonaan euroon.

Kauppakeskusten yhteenlasketusta myynnistä lähes puolet syntyi muodista, asusteista ja päivittäistavaroista. Kodintuotteiden ja urheilun osuus myynnistä oli noin 16 prosenttia.

Kahvilat ja ravintolat toivat myynnistä vajaat kymmenen prosenttia. Ruotsissa osuus on Cityconin omistamista kauppakeskuksissa selvästi korkeampi.

Lue myös:

    Uusimmat