Mainos

Languedoc & Etelä-Rhône

Languedoc-Roussillon

Etelä-Ranskassa sijaitseva Languedoc-Roussillon on maailman suurin viinialue, jossa tehdään Ranskan moderneimmat viinit. Alueelle on tullut innovatiivisia viinintekijöitä ympäri maailmaa. Sitä voisi melkein kutsua Ranskan "uudeksi maailmaksi".

Languedoc-Roussillion on perinteisesti ollut köyhä ja maantieteellisesti hyvin hajanainen alue, jolla on tehty surkeita bulkkiviinejä aina 80-luvulle asti. Alueella tuotetaan lähes puolet Ranskan koko viinituotannosta. Kehitys on ollut huikea sen jälkeen, kun alueelle kotiutui uusia viinintekijöitä. Heidän joukossa olivat myös Bordeauxiissa kasvaneet veljekset Jacques ja Francois Lurton, joita kutsuttiin lentäviksi viinintekijöiksi.

Lurtonin veljekset kiersivät vuosia ympäri maailmaa opettamassa muita viinintekijöitä, kunnes halusivat valmistaa viininsä itse. He hankkivat viinitarhoja Ranskasta, Espanjasta, Argentiinasta, Australiassa ja Chilestä. Viininteon taidon veljekset ovat imeneet jo äidinmaidossaan, sillä isä, Andre Lurton on yksi Bordeauxin arvostetuimmista viinintekijöistä.

Languedoc-Roussillon alue voi olla karu viljelysalueena, mutta matkakohteena kiinnostava. Sen alati vaihtelevat vuoristo-, joki- ja laaksomaisemat ovat silmää hiveleviä.

Etelä-Rhône

Tuskin millään muulla Ranskan alueella on yhtä pitkää viininviljelysperinnettä kuin Rhônen laaksolla, joka jakautuu kahteen viinialueeseen, Pohjois- ja Etelä-Rhônen. Alue levittäytyy kahden kaupungin, Lyonin ja Avignonin väliin.

Alue on ehdottomasti tunnetuin Cotes du Rhone nimisistä viineistään, jotka vielä 80-luvulle saakka olivat vaatimattomia ja halpoja punaviinejä. Mutta ajat muuttuvat. Tällä hetkellä Rhône on alue, jonka viinit ovat saaneet kansainväliset viinikriitikot hurmioon.

Chateau Beaucastel on yksi Etelä-Rhonen huipputuottajista. Tilaa johtaa Francois Perrin veljensä ja veljenpoikansa kanssa. Perrinit ovat onnistuneet tekemään yhden maailman huippuviineistä Hommage a Jacques Perrin, jota myydään tähtitieteelliseen hintaan viinikeräilijöille. Vain hyvät barolot, burgundit tai bordeauxit yltävät samaan.

Jaskan vinkit:

Languedoc-Roussillon

Aragon Hotel Carcassonne
15 montée Combéléran, 11000 Carcassonne
+33 (0)4 68 47 16 31, accueil@hotelaragon.fr
www.hotelaragon.fr

Ravintola Auberge de l'Arbousier
50 avenue de Carcassonne 11200 Homps
+33 (0)4 68 91 11 24, auberge.arbousier@wanadoo.fr
www.aubergearbousier.com

Nähtävyydet: Canal du Midi Carcassonen kaupunki ja sen keskiaikainen linna

Rhône

La Sommellerie Hotel
Route de Roquemaure D17 84230 Chateauneuf-du-Pape
+33 (0)4 90 83 50 00, la-sommellerie@wanadoo.fr
www.hotel-la-sommellerie.com

Ravintola Du verre à l’assiette
Rue du Portail (Place du village) 84190 Gigondas
+33 (0) 4 9012 36 64

Caveau de Gigondas
Rue du Portail (Place du village) 84190 Gigondas
+33 (0) 4 90 12 38 97

Matkailu-sivuilla:

(Viinin viemää 4.1.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.