Mainos

Lämpötila kohosi viimein yli 15 asteen Helsingissäkin – perjantaina 20 astetta lähellä!

Helsingin seudulla on päästy nauttimaan tänään vuoden toistaiseksi lämpimimmästä säästä. Kumpulassa mitattiin iltapäivällä 16,0 asteen lukemat; myös muun muassa Espoossa ja Porvoossa on päästy yli 15 asteen.


Meteorologi Aleksi Jokelan mukaan koko huhtikuussa ei päästy pääkaupunkiseudulla lähellekään tämänpäiväisiä lämpötiloja. Maaliskuun lopulla käytiin noin 12 asteen lukemissa, kuten myös eilen vappupäivänä.

Itse asiassa Ilmatieteen laitoksen mukaan lämpötila kohosi manner-Suomessa ensimmäistä kertaa yli 15 asteen sitten lokakuun 2. päivän.

Vaikka aurinko pääkaupunkiseutua lämmittikin, kyse ei ollut vuoden lämpimimmästä päivästä koko Suomessa. Ahvenanmaan Jomalassa mittari kipusi 27. maaliskuuta peräti 17,4 asteeseen, vain 0,1 asteen päähän maaliskuun kaikkien aikojen lämpöennätyksestä.

Tämä lukema voi olla vaarassa perjantaina, jos tämänhetkiset ennusteet pitävät kutinsa.

– Perjantaina hätyytellään 20 astetta etelässä, ainakin 17–18 astetta, Jokela jatkaa.

Lämpimintä on tuolloinkin juuri etelärannikolla, sillä kylmyys lähestyy pohjoisesta. Ja perjantain jälkeen onkin aika vetää taas villaa ylle, sillä etelää myöten lämpötila painuu reilusti 10 asteen alapuolelle. Myös yöt ovat yhä kylmiä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.