Lämmin lohisalaatti 26.9.2000

Toim. Ari Malmberg

800 g lohta tai kirjolohta
1 sitruunan mehu
1 rkl currytahnaa
800 g kiinteitä perunoita
1 pieni punasipuli
pala kurkkua
2 omenaa
sitruunamehua

Kastike:


1/2 - 1 dl hunaja-omenaviinietikkaa
1/2 dl öljyä
1 rkl currytahnaa
mustapippuria
suolaa
tuoretta basilikaa

erilaisia salaatteja
sitruunamehua

1. Poista lohesta nahka ja ruodot ja leikkaa se kahden sormen paksuisiksi suikaleiksi.
2. Sekoita kulhossa sitruunan mehu ja currytahna, lisää kalasuikaleet joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti.
3. Keitä perunat, kuori ne ja lohko pieniksi kuutioiksi.
4. Kuori sipuli ja hienonna se. Kuutioi kurkku. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja kaada niiden päälle sitruunan mehua, jotta ne eivät tummuisi.
5. Sekoita kastike hunaja-omenaviinietikasta, öljystä, currytahnasta, mustapippurista ja suolasta.
6. Sekoita perunat, sipuli, kurkku ja omena ja kaada kastike päälle, lisää basilika. Anna marinoitua hetki.
7. Tee vihreä salaatti erilaisista salaateista, lisää päälle marinoitunut perunasalaatti.
8. Paista marinoituneet lohiviipaleet grillissä, paistinpannulla tai parilalla. Älä paista lohta liikaa!
9. Asettele lohiviipaleet salaatin päälle ja tarjoa salaattia tuoreen leivän kera.

Lue myös:

    Uusimmat