Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Lammasta, tillipestoa ja kuskusta

Julkaistu 29.05.2008 15:01(Päivitetty 29.05.2008 15:26)

Ahvenanmaan herkkuja! Sara valmisti lampaan lisukkeeksi itse tehtyä tillipestoa ja maukasta kuskusia.

Ahvenanmaalaista lammasta

4–5 annosta

  • 2 lampaan karreeta
  • suolaa
  • öljyä

Mausta lampaan karreet suolalla ja valuta päälle hieman öljyä, jotta liha ei tartu grilliin. Grillaa lihanpaloja noin 10 minuuttia joka puolelta, jotta liha saa kauniin värin ja ylimääräinen rasva rapeuttaa lihan pinnan.

Karreet ovat valmiit, kun lihalämpömittari näyttää 57 astetta.

Kääri liha folioon ja anna levätä 7–10 minuuttia. Voit myös grillata karreet folion päällä, jolloin liha ei ruskistu liikaa tai pala.

Tillipesto

  • 1 nippu tuoretta tilliä
  • ½ nippua ruohosipulia
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 100 g parmesaanijuustoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl sitruunan kuorta
  • suolaa
  • sokeria
  • 1 dl oliiviöljyä

Hienonna kaikki ainekset yleiskoneessa, kunnes massa on sileää ja tasaista.

Avaa folio ja levitä tillipesto lampaan päälle. Paloittele karreet kyljyksiksi ja tarjoa kuskusin kanssa.

Kuskus

  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl kuskusta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 raastettu valkosipulinkynsi
  • 0,5 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl limetin kuorta
  • 2 limetin mehu
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ nippua hienonnettua minttua
  • suolaa ja sokeria
  • 15 kuorittua miniporkkanaa
  • 8 punaista kirsikkatomaattia puolitettuina
  • 6 keltaista kirsikkatomaattia puolitettuina
  • ½ kurkkua (pieninä kuutioina)
  • Koristeluun:
  • syötäviä sinisiä kukkia

Kaada kanaliemi kattilaan. Lisää oliiviöljy ja kuumenna nopeasti kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää kuskus. Peitä kattila kannella ja anna kuskusin levätä noin 8 minuuttia.

Marinadi: Sekoita kulhossa valkosipuli, inkivääri, limetin kuori, oliiviöljy, hienonnettu minttu, suola ja sokeri. Lisää marinadiin tämän jälkeen miniporkkanat, kirsikkatomaatit ja kurkku. Lisää marinoituihin kasviksiin lopuksi valmis kuskus ja sekoita.

Koristele kuskus syötävillä sinisillä kukilla. Tarjoa lampaankyljysten kanssa.

Reseptit: Sara la Fountain

Lisää aiheesta:

MTV seurasi, miten riskialttiin suojatien ylittäminen sujui Helsingin aamuruuhkassaRuokavaliomoka, joka voi johtaa vatsaoireisiin: "Suolisto ei koskaan tykkää"Onko oikeaa tapaa antaa potkuja? "Esihenkilöurani haastavin hetki" – asiantuntijalta tärkeä huomioKolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissäKyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliinSaksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 07:46
    Liikenneturvallisuus

    MTV seurasi, miten riskialttiin suojatien ylittäminen sujui Helsingin aamuruuhkassa

  • 06:49
    Vatsavaivat

    Ruokavaliomoka, joka voi johtaa vatsaoireisiin: "Suolisto ei koskaan tykkää"

  • 06:37
    Asian ytimessä.doc

    Onko oikeaa tapaa antaa potkuja? "Esihenkilöurani haastavin hetki" – asiantuntijalta tärkeä huomio

  • Eilen19:19
    Viiden jälkeen

    Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissä

  • Eilen18:55
    Linnan juhlat

    Kyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliin