Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Lammasta, tillipestoa ja kuskusta

Julkaistu 29.05.2008 15:01(Päivitetty 29.05.2008 15:26)

Ahvenanmaan herkkuja! Sara valmisti lampaan lisukkeeksi itse tehtyä tillipestoa ja maukasta kuskusia.

Ahvenanmaalaista lammasta

4–5 annosta

  • 2 lampaan karreeta
  • suolaa
  • öljyä

Mausta lampaan karreet suolalla ja valuta päälle hieman öljyä, jotta liha ei tartu grilliin. Grillaa lihanpaloja noin 10 minuuttia joka puolelta, jotta liha saa kauniin värin ja ylimääräinen rasva rapeuttaa lihan pinnan.

Karreet ovat valmiit, kun lihalämpömittari näyttää 57 astetta.

Kääri liha folioon ja anna levätä 7–10 minuuttia. Voit myös grillata karreet folion päällä, jolloin liha ei ruskistu liikaa tai pala.

Tillipesto

  • 1 nippu tuoretta tilliä
  • ½ nippua ruohosipulia
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 100 g parmesaanijuustoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl sitruunan kuorta
  • suolaa
  • sokeria
  • 1 dl oliiviöljyä

Hienonna kaikki ainekset yleiskoneessa, kunnes massa on sileää ja tasaista.

Avaa folio ja levitä tillipesto lampaan päälle. Paloittele karreet kyljyksiksi ja tarjoa kuskusin kanssa.

Kuskus

  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl kuskusta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 raastettu valkosipulinkynsi
  • 0,5 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl limetin kuorta
  • 2 limetin mehu
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ nippua hienonnettua minttua
  • suolaa ja sokeria
  • 15 kuorittua miniporkkanaa
  • 8 punaista kirsikkatomaattia puolitettuina
  • 6 keltaista kirsikkatomaattia puolitettuina
  • ½ kurkkua (pieninä kuutioina)
  • Koristeluun:
  • syötäviä sinisiä kukkia

Kaada kanaliemi kattilaan. Lisää oliiviöljy ja kuumenna nopeasti kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää kuskus. Peitä kattila kannella ja anna kuskusin levätä noin 8 minuuttia.

Marinadi: Sekoita kulhossa valkosipuli, inkivääri, limetin kuori, oliiviöljy, hienonnettu minttu, suola ja sokeri. Lisää marinadiin tämän jälkeen miniporkkanat, kirsikkatomaatit ja kurkku. Lisää marinoituihin kasviksiin lopuksi valmis kuskus ja sekoita.

Koristele kuskus syötävillä sinisillä kukilla. Tarjoa lampaankyljysten kanssa.

Reseptit: Sara la Fountain

Lisää aiheesta:

Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun astiHelppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvitaOxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännytKokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"Milloin keski-ikä nykyään alkaa? Kansalla selkeä mielipide
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:59
    Matkailu

    Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?

  • Eilen17:20
    Porot

    Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun asti

  • Eilen17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • Eilen14:34
    Ilmiöt

    Oxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännyt

  • Eilen09:35
    Ruoka

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"