Ahvenanmaan herkkuja! Sara valmisti lampaan lisukkeeksi itse tehtyä tillipestoa ja maukasta kuskusia.

Ahvenanmaan herkkuja! Sara valmisti lampaan lisukkeeksi itse tehtyä tillipestoa ja maukasta kuskusia.

4–5 annosta
Mausta lampaan karreet suolalla ja valuta päälle hieman öljyä, jotta liha ei tartu grilliin. Grillaa lihanpaloja noin 10 minuuttia joka puolelta, jotta liha saa kauniin värin ja ylimääräinen rasva rapeuttaa lihan pinnan.
Karreet ovat valmiit, kun lihalämpömittari näyttää 57 astetta.
Kääri liha folioon ja anna levätä 7–10 minuuttia. Voit myös grillata karreet folion päällä, jolloin liha ei ruskistu liikaa tai pala.

Hienonna kaikki ainekset yleiskoneessa, kunnes massa on sileää ja tasaista.
Avaa folio ja levitä tillipesto lampaan päälle. Paloittele karreet kyljyksiksi ja tarjoa kuskusin kanssa.
Kaada kanaliemi kattilaan. Lisää oliiviöljy ja kuumenna nopeasti kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää kuskus. Peitä kattila kannella ja anna kuskusin levätä noin 8 minuuttia.
Marinadi: Sekoita kulhossa valkosipuli, inkivääri, limetin kuori, oliiviöljy, hienonnettu minttu, suola ja sokeri. Lisää marinadiin tämän jälkeen miniporkkanat, kirsikkatomaatit ja kurkku. Lisää marinoituihin kasviksiin lopuksi valmis kuskus ja sekoita.
Koristele kuskus syötävillä sinisillä kukilla. Tarjoa lampaankyljysten kanssa.
Reseptit: Sara la Fountain