Mainos

Lakkoilmoituksia jätetty tähän mennessä yli 20

Useiden ammattiliittojen hallinnot ovat päivällä koolla päättääkseen osallistumisestaan perjantain mielenilmaukseen. Poliittisesta lakosta tulisi ilmoittaa neljä päivää etukäteen eli viimeistään tänään.

Valtakunnansovittelijan toimistosta kerrotaan, että ilmoituksia poliittisista lakoista on tullut tähän mennessä 20–30 ammattiliitolta.  

Tähän mennessä osallistumisestaan mielenilmaukseen ovat kertoneet ainakin poliisit, metallityöntekijät, lennonjohtajat, lentoemännät ja stuertit sekä kauppojen ja ravintoloiden työntekijät.  

Palkansaajakeskusjärjestöt järjestävät perjantaina mielenosoituksen Helsingin Rautatientorilla vastalauseena hallituksen työelämän kiristyksille ja sopimusoikeuden rajoittamiselle. Ammattiliitot järjestävät tässä yhteydessä poliittisia lakkoja.  

SAK:n järjestöpäällikön Eija Harjulan mukaan työntekijä voi osallistua mielenilmaukseen, jos alan ammattiliitto on julistanut poliittisen lakon. Työntekijän ei itse tarvitse kuulua kyseiseen ammattiliiton, vaan riittää, että hän työskentelee sopimusalalla. Sen sijaan kimurantimpi tilanne on hänen mukaansa silloin, kun työntekijä työskentelee sopimusalalla, jonka liitto ei ole julistanut poliittista lakkoa.

Korjattu kirjoitusvirhe otsikosta 14.9. klo 13.40.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.