Lakkautettavaksi vaadittu Cannonball MC kiistää olevansa rikollisjärjestö – Tiedote: "Uusiutuneen kerhon ideologia perustuu moottoripyöräharrastukseen"

Cannonball MC kiistää MTV:n Rikospaikalle lähettämässään tiedotteessa olevansa rikollisjärjestö.

– Cannonball MC:n koko ideologia perustuu moottoripyöräharrastukseen, yhdessä ajamiseen sekä yhteisten tilaisuuksien järjestämiseen, tiedotteessa todetaan.

Syyttäjä jätti kolmisen viikkoa sitten Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen kanteen Cannonballin ja sen alayhdistys Squad 32:n lakkauttamiseksi.

Syyttäjät katsovat, että Cannonball MC on yhdistyslaissa tarkoitettu kielletty yhdistys, joka myös toimii olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja.

Rikospaikalle toimitettu tiedote on ensimmäinen kannanotto Cannonballilta asiaan.

Lakkauttamiskanteen mukaan Cannonball MC on toimitunut perustamisvuodestaan 1991 alkaen keskeytyksettä.

Tämän CMC tiedotteessaan kiistää. Sen mukaan moottoripyöräkerho päätettiin kesällä 2017 lopettaa sisäisten ristiriitojen takia lopettaa. Kerho perustettiin uudestaan lokakuussa 2017 sisäisten puhdistusten myötä moottoripyöräharrastuksen ympärille.

Siitä ei ole vielä tietoa, koska asiaa oikeudessa käsitellään.

Useita lakkautuskanteita

Lakkautuskanteita on ollut vireillä viime vuosina useampia. Poliisihallitus vaati äärioikeistolaisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lakkautettavaksi ja korkein oikeus vahvisti sen syyskuussa 2020.

Helmikuussa 2021 Itä-Uudenmaan käräjäoikeus julisti sekä United Brotherhoodin että sen alajaoston Bad Unionin lakkautetuksi. Asia on nyt hovioikeudessa kesken. UB tosin ilmoitti jo talvella 2020 lopettavansa toimintansa.

Tiedote

Alla Cannonball MC:n tiedote kokonaisuudessaan. Kerho ei halunnut antaa aiheesta haastattelua.

cmc-tiedote2


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja