Mainos

Lakilordit päättävät Pinochetin kohtalosta

Chilen entisen diktaattorin Augusto Pinochetin oikeudellisesta koskemattomuudesta saadaan päätös tänään iltapäivällä. Ennakkotietojen mukaan lakilordit päättänevät, ettei kenraali nauti oikeudellista koskemattomuutta Britanniassa. Tällöin Pinochet voidaan lähettää Espanjaan, jossa hän joutuisi syytteeseen kidutuksista ja murhista vuoden 1973 vallankaapauksen aikana ja sen jälkeen.

Korkeimman oikeuden syytepäätös voi lisätä jännitteitä Chilessä. Tilannetta seuraavat mielenkiinnolla myös muiden maiden hallitukset ja ihmisoikeusaktivistit, koska rikoksiin ovat voineet syyllistyä myös muut entiset diktaattorit. Jos syytöksiä Pinochetia vastaan ei nosteta, chileläinen sotilaskone on valmiina lennättämään hänet välittömästi kotimaahansa.

Pinochet on viettänyt viisi kuukautta Britanniassa sen jälkeen, kun hänet Espanjan toivomuksesta pidätettiin lokakuussa hänen vieraillessaan Lontoossa. Britannian korkein oikeus päättää, pitääkö Pinochetin vastata häntä vastaan kohdistuneisiin syytöksiin Espanjassa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.