"Laittoi aseen pelaajien ohimolle" – kohuissa ryvettyneen futispomon toimet koronaviruksen keskellä aiheuttivat shokin

Sveitsin jalkapallon pelaajayhdistys on tuominnut pelaajilleen potkuja antaneen FC Sionin ja sen puheenjohtajan Christian Constantinin toimet. 

Sveitsin jalkapalloliiga kärsii tällä hetkellä muiden seurojen tavoin taloudellisesti, kun koronaviruspandemia on pysäyttänyt urheilutoiminnan käytännössä täysin.  

FC Sion vastasi näihin haasteisiin antamalla potkut yhdeksälle pelaajalle, jotka eivät suostuneet palkanalennukseen. Seuran mukaan kyseiset pelaajat eivät olleet suostuneet Sveitsin hallituksen linjaamaan osa-aikatyöhön. 

Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Lucien Valloni pitää FC Sionin toimintaa härskinä. 

– Ei ole hyväksyttävää toimia noin. Kriisin aikana pitää huolehtia omista työntekijöistä, Valloni toteaa. 

– Heidän ohimolleen ei saa laittaa asetta ja sanoa, että heillä on 24 tuntia aikaa päättää palkanalennuksesta, ja jos he sanovat ei – mihin heillä on oikeus – he saavat potkut. Se on todellä törkeää.  

Vallonin mukaan palkanalennusestoimet ovat ainakin vielä tässä vaiheessa liian hätäisia ratkaisuja. 

– Se on huono signaali, väärä signaali. Se ei anna kuvaa solidaarisuudesta. 

FC Sionin puheenjohtajan Christian Constantinin mukaan kyseiset pelaajat eivät halunneet toimia yhteisen hyvän eteen. 

– Sanoin heille, että heidän (alennettu) palkkansa vastaa kahden tai kolmen kovaa työskentelevän ja henkiä pelastavan hoitajan palkkaa. 

Constantin otti ohjat FC Sionista vuonna 2003, minkä jälkeen seurassa on toiminut noin 40 eri valmentajaa. Vuonna 2011 FC Sion potkittiin pois Euroopan-liigasta sen peluutettua edustuskelvotonta pelaajaa. Vuonna 2018 se sai vuoden pannan eurofutiksesta siirtokorvausvelan takia. 

Samana vuonna Constantin sai lähes vuoden mittaisen toimintakiellon läimäistyään tv-toimittajaa. 

Valloni viittasi näihin tapahtumiin summatessaan FC Sion toimet. 

– Pelaajat ja minä olimme shokissa (potkuista), vaikka kyseessä onkin herra Constantin ja FC Sion. Tämä ylitti kaiken aiemmin näkemämme. 

Lue myös:

    Uusimmat