Mainos

Laitilan tölkistä revittiin kukko irti: "Kyllähän se itkettää"

Laitilan maamerkistä, tehtaan tölkistä, on revitty joulun alla pois tehtaan kukko-tunnus.

Kukkoteippaus jouduttiin repimään pois uuden alkoholilainsäädännön takia. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta kerrotaan, että vaihtoehtoja ei lopulta ollut. Tehdas anoi myös lisäaikaa teippauksen poistamiseen, koska poistaminen olisi ollut helpompaa kevään lämmössä.

– Lisäaikaa emme saaneet, joten työntekijät repivät pakkasessa kukkoa irti. Kyllä se oli työläs prosessi, koska teippi lähti pienissä paloissa pois, kertoo Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tehdaspäällikkö Tommi Suutari.

Miljoonien tölkki

Tölkki rakennettiin tehtaan pihalle vuonna 2012, kun tehtaalle rakennettiin uusi vedenkäsittelyjärjestelmä. Tölkki on haponkestävä, suuri vesisäiliö, joka on täynnä steriiliä vettä. Kaikkiaan vedenkäsittelyjärjestelmän uusiminen maksoi kaksi miljoonaa euroa.

– Oli minun ideani, ettei säiliötä tehty maan alle, vaan maan päälle. Ehdotin, että naamioidaan se tölkiksi - ja näin tehtiin. Kyllähän teippausten repiminen itkettää, Suutari kertoo.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla on jo suunnitelma tölkin koristelun varalle, mutta se on vielä salaisuus. Joko kelien täytyy lämmitä tai tölkki täytyy saada lämpimäksi, jotta suunnitelman voi toteuttaa. Uutta alkoholilakia Suutari kommentoi diplomaattisesti.

– Sääntö on sääntö, ja sitä täytyy noudattaa. Täytyy kuitenkin kyseenalaistaa, että onko tässä järkeä? Ja eihän tässä ole, ihan tonttulan touhua tällainen tarrojen repiminen. Mutta jos yhteiskunta on nyt parempi, niin olkoon näin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.