Laine noussut muutaman NHL-seuran ykkösvalinnaksi – "Siinä tapauksessa menee ehkä ykkösenä"

Yhdysvaltalainen Auston Matthews ei ole enää satavarma valinta NHL:n ykkösvaraukseksi, vaan Patrik Laine on noussut hänen haastajakseen.

Keskushyökkääjänä pelaava Matthews on ollut ennustusten kärjessä niin kauan, kuin tämän kesän varauskelpoisia pelaajia on listattu paremmuusjärjestykseen. Yllätyksen mahdollisuus on kuitenkin olemassa.

– Kaikki olettavat, että Auston Matthews varataan ykkösenä. Muutama seura on kuitenkin kuiskannut meille, että Matthewsin kärkivaraus ei ole itsestäänselvyys, väittää Octagon-agenttitoimiston Allan Walsh.

NHL:n ykkösvarauksen saava seura selviää ensi lauantaina draft-arvonnassa, jossa ovat mukana ne joukkueet, jotka eivät selviytyneet NHL:n pudotuspeleihin tällä kaudella. Joukossa on myös seuroja, jotka voisivat valita Laineen ykkösenä.

Laineen oma agentti, myös Octagonia edustava Mike Liut, vähättelee varausnumeron merkitystä. Pelkkä taito ja potentiaali ei ratkaise, vaan kyse on myös pelipaikasta ja seurojen yksilöllisistä tarpeista.

– Jos Edmonton voittaa arvonnan taas kerran, ja joukkueessa pelaavat entuudestaan Connor McDavid, Leon Draisaitl ja Ryan Nugent-Hopkins, tarvitsevatko he vielä yhden keskushyökkääjän. Siinä tapauksessa ehkä Laine menee ykkösenä, Liut maalailee.

NHL:n varaustilaisuus pidetään 24. kesäkuuta Buffalossa.

MVP Patrik Laine: Tämä on sisukas joukkue 0:52

Lähde: Sportsnet

Juttua muokattu kello 13.12: Laineella ei ole lempijoukkuetta varaustilaisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat