Laila Snellman huolissaan: Suomalaiset mallit eivät kelpaa

Paparazzi-mallitoimiston Laila Snellman ei ole mielissään kotimaan mallimaailmassa puhaltavista tuulista.

Mallitoimisto Paparazzin johtaja Laila Snellman on huolissaan alansa näkymistä. Naisen mukaan kotimaan markkinoilla työllitymisestä haaveilevilla malleilla on tällä hetkellä aiempaa tukalammat oltavat, sillä töitä ei meinaa riittää yhtä hyvin kuin aiemmin.

Nainen kertoi ajatuksiaan MTV.fille tällä viikolla Anne Kukkohovin Supermood-ekokosmetiikkasarjan lanseeraustilaisuudessa.

– Alalla on meneillään valtavia muutoksia, sillä asiakkaat hupenevat tässä maassa. Kuten joka alalla, töitä pitää tehdä niin paljon enemmän kuin ennen, jotta saisi keikkoja malleille, Snellman kertoo.

Aiempaa pienempien budjettien lisäksi Snellmania harmittaa yleistyvä trendi, että mallien odotetaan tulevan kuvauksiin jopa ilmaiseksi. Myös ulkomaisten mallien suosiminen kotimaisten sijaan surettaa naista.

– High fashion ei ole voimissaan tässä maassa. Pitää vain toivoa, että Suomi nousee tästä. Tyttöjä on pakko lähettää muualle töihin, sillä täällä on paljon vähemmän töitä tarjolla. Jos emme usko suomalaiseen kauneuteen, sahaamme samalla omaa nilkkaamme.

Haasteista huolimatta Snellman näkee tulevaisuudessa myös pieniä valonpilkahduksia. Seuraava mallimaailman huipulle nouseva suomalaistähti voisi Snellmanin mukaan olla esimerkiksi 17-vuotias Heidi Kråkström.

– Hän oli nyt kesälomalla ensimmäistä kertaa ulkomailla, ja hänet bongattiin sieltä suoraan kahteen haute coutoure -näytökseen, joista toinen oli Victor & Rolfille. Hänellä on kuitenkin vielä koulua jäljellä, ja vanhemmille on luvattu, että lukio käydään loppuun, Snellman paljastaa.

Lue myös:

    Uusimmat